El violoncel serà novament el protagonista a la 35 edició del Festival Pau Casals

Imagen sin título

El Vendrell ha presentat, aquest dimarts (14/04/2015), el Festival Internacional de Música Pau Casals, que compta amb un total de setze concerts. Concerts de violoncel, d’orquestra de cambra, música a l’orgue del Vendrell o el Festival jove – Música als jardins són alguns dels atractius d’aquesta cita, que enguany arriba a la seva 35ena edició.

El festival seguirà tenint el mateix tarannà que el va veure nèixer: la forta presència del violoncel, l’atenció cap al cant coral i la copla catalana i la difusió de nous artistes tan nacionals com internacionals. “Això és el que volia el mestre”, ha afirmat el regidor de cultura del Vendrell, Albert Solé. Dins d’aquest context, els esdeveniments més destacats del cicle de música són els tres directes de violoncel. El primer, el concert inaugural, el durà a terme Ko Iwasaki l’11 de juliol. L’acte més esperat serà a càrrec d’Amit Peled el 6 d’agost el qual, amb el violoncel de Pau Casals, reproduirà el concert que l’artista va fer fa cent anys a Baltimore. El 20 d’agost posarà música el jove violoncelista Narek Hakhnazaryan.

El Festival Internacional de Música Pau Casals s’erigeix donant força a la figura de Pau Casals i mostrant què és el Vendrell arreu. “Pau Casals representa un compromís per tots nosaltres”, ha destacat l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, “Casals integra els valors que formen part del Vendrell”.

La programació d’actes és la següent:
• Dissabte 11 de juliol : Concert inaugural a càrrec de Ko Iwasaki i Shuku Iwasaki a les 22 hores.
• Dimecres 15 de juliol: “De Catalunya al món” amb l’Orquestra Camera Musicae a les 22 hores.
• Dissabte 11 de juliol: L’Orquestra Camerata XXI interpretarà “Appalachian Spring: Visions del segle XX” a les 22 hores.
• Dijous 23 de juliol: “Música sacra al segle XXI” de la mà del Cor Lieder Camera a les 22 hores.
• Dijous 30 de juliol: Actuació de la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona a les 22 hores.
• Dissabte 1 d’agost: “Viena, capital del món” amb l’Orquestra Camerata XXI a les 22 hores.
• Dimarts 4 d’agost: L’Orquestra da Camera Ensemble amb Pepe Romero a la guitarra farà un concert amb la presència de cordes de guitarra i d’arc a les 22 hores.
• Dijous 6 d’agost: Amid Peled que posarà música amb el violoncel de Pau Casals i l’acompanyament de Daniel del Pino al piano a les 22 hores.
• Dissabte 8 d’agost: “Metamorfosis orquestrals” amb l’Orquestra da Camera a les 22 hores.
• Dimarts 11 d’agost: Paul Lewis al piano farà un concerts amb peces de Beethoven i Brahms a les 22 hores.
• Dijous 13 d’agost: Bushakevitz Duo, guanyadors del concurs ‘Paper de Música’ l’any 2014 interpretaran composicions clàssiques amb violí i piano a les 22 hores.
• Dissabte 15 d’agost: “Zefiro Torna” amb l’Ensembre Méridien, un espectacle basat en la improvisació que comparteixen la música barroca i el jazz. L’espectacle serà a les 22 hores.
• Diumenge 16 d’agost: Concert familiar amb Cordejant a les 20 hores.
• Dimarts 18 d’agost: “Passeig musical per l’Europa dels segles XVI i XVII” on Michel Bouvard i Yasuko Uyama-Bouvard interpretaran música amb l’orgue.
• Dijous 20 d’agost: La jove promesa Narek Hakhnazaryan, guanyador del Concurs Txaikovski 2011, farà un concert de violoncel a les 22 hores.
• Dissabte 22 d’agost: “Del rock al clàssic” a càrrec de l’Orquestra Berg de Praga a les 22 hores.

Tots els concerts es duran a terme a l’Auditori Pau Casals del Vendrell excepte el concert d’orgue del dia 18 d’agost, serà a l’església parroquial del municipi. Les entrades pels concerts – exclusives per un directe o abonaments per més d’un – es poden comprar a la plataforma www.tiquetea.com o a l’Auditori Pau Casals. D’altra banda, el Festival Jove, que tindrà lloc els dissabtes 18 i 25 de juliol i 1, 8, 15 i 22 d’agost de 19:45 a 20:30 hores als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals, té entrada gratuïta.

S’ha habilitat un servei d’autocar a les 21:30 hores per tots els concerts. Tindrà el preu de 2 euros pel públic general i serà gratuït pels abonats al Festival. Sortiran de l’estació d’autobusos del Vendrell (Avinguda Jaume Carner).

http://www.eixdiari.cat/cultura/doc/54401/el-violoncel-sera-novament-el-protagonista-a-la-35-edicio-del-festival-pau-casals.HTML

WP_20150414_17_52_46_Pro

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s