Concert d’orgue amb Josep Maria Escalona: “Els orgues de Catalunya”

Josep_Maria_Escalona_i_Canyet_2

El “XXXIVè Cicle Els Orgues de Catalunya”, que organitza l’Associació Catalana de l’Orgue, també és present al Vendrell, a l’orgue del Vendrell, “una joia”.


Aquest cicle, que va començar l’any 1981, té com a objectiu dignificar els orgues històrics de Catalunya, vetllar per la seva conservació i possibilitat almenys un concert, durant aquest Cicle que s’escampa arreu del país.

L’Associació Catalana de l’Orgue ha programat un dels concerts pel dia 29 d’agost, divendres, a les 10 del vespre (22 h.), a càrrec de l’organista Josep M. Escalona, a l’església parroquial del Vendrell

En Josep M. Escalona i Canyet és organista de la catedral de Barcelona, de la parròquia de Torroella de Montgrí i professor d’orgue i d’harmònium del conservatori de Girona.

Format organísticament amb Montserrat Torrent i Maria Nacy al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on obtingué sis titulacions superiors. També és llicenciat en història de l’art, té el certificat de coneixements superiors de llengua catalana i és secretari de l’Assemblea Territorial de Sant Gregori (ANC).

Ha fet concerts als Països Catalans, a Sardenya, al País Basc i a Castella, i ha enregistrat el disc De canya i de canons, amb tenora.

Ha dirigit gran part de la seva activitat a la divulgació de l’orgue, ja sigui mitjançant publicacions ( L’orgue a Catalunya i Aragonès – Els orgueners que van viure a Girona, editades per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona, respectivament), sessions per a la mainada (Visitem el Palau i escoltem l’orgue, al Palau de la Música Catalana) o bé promovent l’orgue en àmbits poc arrelats com la gestió de la instal·lació d’un orgue a un auditori, el de la Casa de Cultura de Girona.

El programa que ha preparat per aquest concert conté les obres següents:

de Johann Sebastian Bach(1685 – 1750) el Concert en la menor, BWV 593 i Toccata i fuga en fa major, BWV 5. De Rafael Subirachs i Ricart(1902 – 1977) Fantasia sobre un tema popular (Sant Ramon de Vilafranca). De Camil Geis i Parraguera(1902 – 1986) In Nativitate Domini
(El desembre congelat, El cant dels ocells, Fum, fum, fum). De P. Robert de la Riba Sardana

Josep M. Escalona ha escollit un repertori que va de Bach als compositors catalans. Una raó més per escoltar l’orgue del Vendrell.


LOCO CICLE ACO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s