MERAVELLOSA COMPANYIA, amb The Delightful Pocket Company

Aquest divendres, dia 12 de maig de 2023, a les 20.30 h a l’església de Sant Salvador del Vendrell seguim amb la temporada de concerts de l’Orgue del Vendrell.

En aquesta ocasió tindrem el plaer de sentir un concert amb tres joves músics, sota el títol de MERAVELLOSA COMPANYIA.

El concert anirà a càrrec The Delightful Pocket Company. Ells són l’Ivan Alcazo, oboè, Sergi Marquillas, trompeta i el Marc Díaz, orgue.

The Delightful Pocket Company és un conjunt de cambra format per orgue, trompeta i oboè; tres instruments reunits per tres músics que comparteixen la passió per la música de cambra, que aposten radicalment pel refinament de les seves interpretacions i a qui uneix el gust per donar a conèixer compositors i repertoris singulars partint d’una sonoritat tant genuïna com familiar.

Es tracta d’una formació amb uns orígens històrics i un repertori original específic, però que per la seva pròpia idiosincràsia i la contumaç/incontrolable personalitat dels seus membres, viu de la recerca constant de noves propostes artístiques a partir de dos eixos: d’una banda, la recerca i interpretació de música antiga amb instruments històrics i de l’altra, la recreació i les adaptacions pròpies de tot tipus de música.

Tots tres músics han passat per l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), seguint camins diversos en l’amplicació dels seus estudis al KMH d’Estocolm, Conservatori de París i Conservatori de Novara (Itàlia), respectivament.

The Deligthul Pocket Company va ser fundat l’any 2020 i ha actuat al Festival Fringe de Torroella de Montgrí, a Barberà del Vallès i Montserrat, entre d’altres. Durant la temporada 22-23 ha estat seleccionat per formar part del catàleg de Joventuts Musicals com a grup emergent.


El concert és gratuït, com sempre al final hi haurà unes paneres per dipositar els donatius, que seran destinats a les tasques de manteniment de l’orgue.

També podran seguir en directe el concert per la Televisió El Vendrell, o bé al següent enllaç: https://www.youtube.com/user/orguevendrell/live, o bé al canal de YouTube de l’Orgue del Vendrell a l’apartat En Directe: L’ORGUE DEL VENDRELL – YouTube

Una nit de gener de 1703, en una taberna de la vella ciutat de Sangerhausen…

Trobem quatre músics asseguts al voltant d’una taula:
El més veterà, el trompetista txec Gottfried Finger (1660 – 1730), torna a fer-hi nit després de molts anys vivint a Londres, on va adquirir certa popularitat com a compositor d’òperes. Ha estat el primer en arribar i ja ha begut unes quantes cerveses; després de la seva decebedora última posició en el concurs per posar música al text a The Judgement of Paris (1701) ha decidit tornar a canviar d’aires i s’encamina cap a la cort de Berlín. Porta a sobre fragments de l’òpera, de la qual espera poder-ne aprofitar alguns moviments de l’obertura per fer-ne Sonates per a trompeta i oboè.

Intenta animar-lo un vell conegut de la capital britànica, el fatxenda William Corbett (1675 – 1748), de camí cap a Itàlia. Corbett treballa com a violinista freelance, especialment amb l’orquestra reial britànica. Com a equipatge porta una fastuosa col·lecció de violins arreplegats d’aquí i d’allà i alguns manuscrits d’un violinista florentí anomenat Giovanni B. Viviani (1638 – 1693).

Completen la taula dos joveníssims músics, molt dotats però pels quals sembla que ningú no hi apostaria, Georg F. Händel (1685 – 1759) i Johann S. Bach (1685 – 1750). S’acaben de conèixer i mantenen una conversa prou animada; es veu que tots dos somien amb la possibilitat d’anar a veure algun dia el llegendari Buxtehude a Lübeck.

Bach acaba de ser rebutjat com a organista a l’església del poble on es troben. Händel, en canvi, ha deixat la seva feina a Halle i fa la seva primera nit de viatge per anar a treballar com a violinista a Hamburg. Al damunt, què hi porten? Händel, un violí, un oboè i algunes sonates que ha escrit durant aquest temps d’estudi amb Zachau. Bach, només algunes petites composicions, un llibre d’un dels seus ídols, Girolamo Frescobaldi (1583 – 1643) i un petit esbós del que algun dia vol que sigui una Cantata. La sala la presideix un orgue d’una atrotinada elegància. El que va poder passar quan tots quatre ja havien begut prou i van mirar d’animar-se una mica, ho poden sentir en aquest programa.

PROGRAMA

William Corbett: Sonata Op. 1 núm. 12 per a oboè, trompeta i orgue
Girolamo Frescobaldi: Fantasia per a orgue
Giovanni Buonaventura Viviani: Sonata seconda per a trompeta i orgue
Girolamo Frescobaldi: Capriccio per a orgue
Gottfried Finger: Sonata en Do Major per a oboè, trompeta i orgue
Georg Friedrich Händel: Sonata en Fa Major, HWV 363a, per a oboè i orgue
Johann Sebastian Bach: Simfonia, BWV 4, per a orgue
Johann Sebastian Bach: Den Tod niemand zwingen kunnt, BWV 4 per a oboè, trompeta i orgue
Händel/Bach: Fuga en sol menor per a orgue
Georg Friedrich Händel: To God, Our Strength, HWV 62 per a oboè, trompeta i orgue

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s