“RESSONÀNCIES”

El divendres, dia 14 d’abril de 2023, a les 20.30 h a l’església de Sant Salvador del Vendrell seguim amb la temporada de concerts de l’Orgue del Vendrell.

En aquesta ocasió tindrem el plaer de sentir un concert ben diferent, on l’acumulació de notes i sons agafaran protagonisme on embolcallaran totes les ànimes i esdevindran un so ben original i inèdit.

El concert anirà a càrrec d’Adrià Grandia, viola de roda i dispositius sonors i Xavi Lloses, a l’orgue, campanes tubulars i dispositius sonors.

Sota el títol “RESSONÀNCIES”,  és una proposta sonora sorgida de les inquietuds que van més enllà de la interpretació instrumental. En Xavi Lloses i l’Adrià Grandia comparteixen el neguit per buscar més enllà dels repertoris habituals dels seus instruments. És així com el fet purament sonor passa per davant de les tendències musicals. Les ressonàncies sonores de diferents dispositius sonors se sumaran a les de l’orgue i la viola de roda, amb la finalitat de convertir tot l’espai de l’església de Sant Salvador del Vendrell en un gran instrument, un espai de ressonàncies.

El concert és gratuït, com sempre al final hi haurà unes paneres per dipositar els donatius, que seran destinats a les tasques de manteniment de l’orgue.

També podran seguir en directe el concert per la Televisió El Vendrell, o bé al següent enllaç: https://youtube.com/live/0JOeAVcBWWI, o bé al canal de YouTube de l’Orgue del Vendrell a l’apartat En Directe: L’ORGUE DEL VENDRELL – YouTube

Adrià Grandia, viola de roda i dispositius sonors.

Va descobrir la viola de roda l’any 1993 però no va ser fins a l’any 2001 que va començar a tocar la viola de roda. Ha pogut fer girar la manivela en projectes singulars com Electrik Consort, la “bandaèria”, loop project, astrud, tazzuff, newcat i l’omac a més de nombroses col·laboracions i enregistraments. La seva experimentació al costat de la viola de roda el va portar a l’edició de Divisa, un disc en solitari on es combina la viola de roda amb nombrosos efectes i processat de so. Actualment aquesta recerca de nous recursos segueix endavant amb Acte de Fe i Estratoclasi on barreja la viola de roda amb els sintetitzadors.

Xavi Lloses, orgue, campanes tubulars i dispositius sonors.

Activista sonor i artista multidisciplinari.

Es mou en la contínua exploració de tot fenomen físic sonor i musical, des de la vessant conceptual al vandalisme poètic, com a performer, pianista o terrorista. Absort a sondejar i cartografiar aquells confins boirosos on la música perd la seva identitat i es dilueix en quelcom inexplicable, altament tòxic i màgic. Amb la ferma convicció que la vibració i la música té un paper molt més rellevant en aquest univers, el seu discurs es tenyeix amb la idea subjacent de col·laborar en l’expansió de la consciència i apaivagar les ferides que duem ben endins.

És fundador de la Corporació Terrorista per a la Difusió del So, membre del col·lectiu Nuboläris i integrant del grup de música experimental per a grans estadis (de consciència) «Amb un dimoni a cada orella».

Com a artista ha realitzat exposicions i instal·lacions, entre les quals destaquen: «Música per a satèl·lits» (2010), «Mostra d’artistes catalans a París» (2012), «Music is good for you» (2013, Banyoles), «Músiques perilloses» (2015, Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí), «Músiques meravelloses» (2020 Espai Tònic), «A cau d’orella» (2022 Fundació Valvi, Girona).
Va ser guardonat amb el premi Puig-Porret 2013 del Mercat de Música Viva de Vic per la instal·lació sonora «Nautiluslab», amb la qual va participar a l’Eufònic 2015, al festival Ingràvid 2015 de Figueres i en una residència amb el Quartet Brossa a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

Com a compositor ha treballat fent bandes sonores, música per a espectacles, teatre i dansa amb directors com Lluís Danés, Oriol Broggi, Àlex Rigola, Lluís Baulida, etc. També ha estat productor o col·laborador habitual d’artistes com Marina Rossell, Jaume Sisa, Gerard Quintana, Refree, Eduard Canimas, Nico Roig, l’Orquestra Fireluche, Bikimel, etc.
La concepció polièdrica el porta a la realització d’espectacles i performances en què totes les disciplines de l’art entren a la partitura. En aquest sentit ha treballat amb poetes com Josep Pedrals, Carles Hac Mor, Enric Casasses, Carles Andreu, Rosa Pou, etc., i amb artistes com David Ymbernon, Laia Estruch, Lluís Sabadell, Àlex Pallí i Nei Albertí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s