Presentació de la 2a edició del llibre “Silvio Puggina i la restauració desconeguda de l’Orgue del Vendrell de 1939” i concert d’orgue

Aquest divendres, 28 d’octubre de 2022, a les 20.30 h a l’església de Sant Salvador del Vendrell tenim una presentació i un concert ben especial, coorganitzat per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès i l’Orgue del Vendrell, en què també commemorarem el 145è aniversari del naixement del músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé

Primer tindrà lloc la presentació de la 2a edició del llibre “Silvio Puggina i la restauració desconeguda de l’Orgue del Vendrell de 1939”, obra de Navitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, i Xavier Mercadé, president de l’Orgue del Vendrell. Es tracta d’una nova edició revisada i actualitzada on els autors expliquen la restauració desconeguda de l’orgue del Vendrell iniciada el 1939 i finalitzada el 1941 per l’orguener italià Silvio Puggina. Motivats per l’escassa informació existent sobre Puggina i el fuster Enrico Rabagliati, els autors han descobert dades importants a partir de l’estudi de la correspondència entre Josefa Bigoni, vídua de Puggina i Pau Casals que es troba dipositada a l’Arxiu Nacional de Catalunya.

A continuació tindrà lloc el concert titulat “Els organistes del Vendrell” a càrrec de: Jordi Guitart, Josep Maria Guitart, Àlex Jordi, Joan Marc Ferret, Salvador Guasch i Ferran Herrero.

La figura de l’organista és molt important amb molts aspectes i moltes vegades queda amagada. L’Orgue del Vendrell hi creu i aposta per ells, persones vinculades a la nostra vila que toquen desinteressadament a misses, casaments, defuncions, visites guiades, … Per això la idea d’aquest concert, ja va començar fa un parell d’anys amb la intenció de donar-los el protagonisme a ells, perquè puguin tocar allò que els agrada més i que potser no hi té cabuda en una litúrgia. A més a més, aquest concert pretén recordar que el músic Benvingut Socias fou nomenat organista honorari de la parròquia vendrellenca el 1941.

Des d’aquestes ratlles els volem agrair a tots ells que s’adherissin a la proposta.

El concert és gratuït i no cal reserva prèvia.

Si algú vol adquirir el llibre “Silvio Puggina i la restauració desconeguda de l’Orgue del Vendrell de 1939”, tant a l’entrada com a la sortida del concert, estarà disponible per un preu de 5 €.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s