Concert d’orgue dels organistes del Vendrell i presentació del llibre “Silvio Puggina i la restauració desconeguda de l’orgue del Vendrell de 1939”

Aquest divendres a les 20.30 h a l’església de Sant Salvador del Vendrell tenim una presentació i un concert ben especial, coorganitzat per l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès i l’Orgue del Vendrell, en què també commemorarem el 144è aniversari del naixement del músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé

Primer tindrà lloc la presentació del llibre “Silvio Puggina i la restauració desconeguda de l’Orgue del Vendrell de 1939”, obra de Navitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, i Xavier Mercadé, president de l’Orgue del Vendrell.

L’estudi dona a conèixer dades, fins ara no documentades, de la història de l’orgue del Vendrell. En primer lloc, s’exposa la restauració desconeguda de l’orgue vendrellenc que va realitzar l’orguener italià Silvio Puggina una vegada finalitzada la guerra civil espanyola. En segon lloc, s’explica l’acte d’inauguració d’aquesta restauració que va tenir lloc el 1941, en el transcurs del qual va oferir un concert d’orgue el músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé. D’altra banda, els autors aporten noves dades biogràfiques i professionals de l’orguener Puggina i el seu ajudant, el fuster Enrico Rabagliati, ambdós protagonistes també de la restauració de l’orgue de 1929.

A continuació tindrà lloc el concert titulat “Els organistes del Vendrell” a càrrec de: Joan Marc Ferret, Salvador Guasch, Josep Maria Guitart, Jordi Guitart, Ferran Herrero, Àlex Jordi, Josep Mateu, Jordi Joan Pascual i Albert Solé.

La figura de l’organista és molt important amb molts aspectes i moltes vegades queda amagada. L’Orgue del Vendrell hi creu i aposta per ells, persones vinculades a la nostra vila que toquen desinteressadament a misses, casaments, defuncions, visites guiades, … Per això la idea d’aquest concert, per donar-los el protagonisme a ells, perquè puguin tocar allò que els agrada més i que potser no hi té cabuda en una litúrgia.

Des d’aquestes ratlles els volem agrair a tots ells que s’adherissin a la proposta.

Finalment, el concert és gratuït i no cal reserva prèvia, tant a l’entrada com a la sortida del concert es podrà adquirir el llibre “Silvio Puggina i la restauració desconeguda de l’Orgue del Vendrell de 1939” per un preu de 5 €.

La cultura és segura i recordin que cal dur la mascareta ben col·locada durant tot el concert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s