Al Vendrell, les gralles (2021)


Aquest divendres a les 20.00 h al Teatre Àngel Guimerà els oferim e
l concert Al Vendrell, les gralles coorganitzat per Temporada i l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, que és l’inici d’una sèrie de concerts de gralles que anualment s’oferiran a la vila.

La història de la música, de les festes i de la cultura del Vendrell és indissociable de les gralles i dels grallers i els timbalers, que com està ben documentat van sonar per carrers de la nostra vila gairebé de manera ininterrompuda des del segle XIX.

Seguint amb aquesta tradició i amb la voluntat d’ampliar l’espai de les gralles, en aquests concerts hi participaran tant grups de gralles emergents, com grups ja consolidats que destaquin per la seva qualitat, repertori i innovació, tot mantenint les arrels de la tradició dels grups de grallers històrics.

En aquesta edició hi participen Grallers de Barcelona (Pau Coma i Martí Quintana, gralla dolça,Guim Puigventós, gralla baixa i Ignacio de Pablos, timbal) i Les Antines (Sònia Arias, Helena Cullaré i Sabina Francés, gralla dolça,Anna Flores, gralla baixa iAriadna Brunet, timbal).

Complementàriament cada any l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, encarregarà una composició per a gralles, la qual s’estrenarà durant el concert.

La peça que s’estrena aquest divendres és Antinòmia, de Jaume Aguza, és la primera de la col·lecció de partitures Al Vendrell, les gralles, que iniciem avui i que any rere any, concert rere concert anirem completant perquè formin part del repertori graller.

A l’entrada i a la sortida del concert es podrà adquirir la partitura estrenada així com el llibre «Jaume Vidal i Vidal, compositor i graller del Vendrell. Esbós d’un músic» editat per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell.

Per poder assistir al concert cal fer la reserva prèvia a través de la següent pàgina: https://temporada.koobin.cat/index.php?action=PU_evento&Ev_id=162

Gràcies per la seva atenció. La cultura és segura i recordin que cal dur la mascareta ben col·locada durant tot el concert.

L’Orgue del Vendrell

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s