Concert del Cor Joves Veus i l’organista Berenguer Montserrat

Aquest divendres, 30 d’abril, a les 20.15 h a l’església tindrem el plaer d’escoltar el Cor Joves Veus del Vendrell, acompanyats pel Berenguer Montserrat a l’orgue i sota la direcció del vendrellenc Xavier Solé, en un concert molt ben treballat i acurat sota el lema Elles i la música sacra.

Amb un recorregut que va del segle XIV amb el Llibre Vermell de Montserrat, al segle XXI amb composicions de Xabier Sarasola, Albert Solé, Xavier Solé i Bernat Vivancos, i que passa pels segles XVI-XVII amb Giulio Caccini i Tomás Luís de Victoria, el XIX amb Edvard Grieg i Josef Rheinberger i el XX amb Pau Casals, en aquest concert es podran escoltar diverses obres polifòniques marianes amb acompanyament d’orgue.

Les peces musicals que s’interpretaran ressalten aspectes de vida de Maria, com l’anunciació (Ave Maria), i la majoria són oracions i lloances com salves, cançons i himnes a la Verge Maria.

El concert intercala el Tríptic a Santa Anna d’Albert Solé, per a cor i orgue (2017), i dos tientos d’orgue del s. XVII, un de Francisco Correa de Arauxo i un de Pablo Bruna basat en una lletania popular.

El Cor Joves Veus del Vendrell va ser creat l’any 1989 per una colla d’estudiants de música que van decidir aplegar-se per fer allò que més els agradava fer: cantar. El seu recorregut ha estat des de llavors cantar i pujar els escenaris d’arreu del territori. Actualment el cor està format per una vintena de noies joves, sota la direcció del jove Xavier Solé.

El Berenguer Montserrat serà l’encarregat de fer sonar el nostre orgue, actualment cursa els estudis superiors d’orgue a l’ESMUC sota el mestratge d’Óscar Candendo, però també va ser alumne del Jonatan Carbó. Des de fa uns anys és l’organista titular de les Parròquies de Vilafranca del Penedès i n’és el cofundador de l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca.

Cal que dir que el concert és amb l’entrada de taquilla inversa, i es demanarà a tot el públic assistent el nom, cognoms i telèfon de contacte. Amb la finalitat d’agilitzar l’accés podeu reservar l’entrada enviant la citada informació a aquest correu electrònic fins 30 minuts abans del concert.

També es podran seguir el concert en directe, a través de la Televisió el Vendrell i el Facebook Live de l’orgue.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s