Concert de gralles i orgue amb els Mosquits i en Josep Mateu

Aquest divendres, 15 de novembre a les 20.30 h a l’església del Vendrell, us oferim el concert “Els Mosquits. 10 anys de picades.” a càrrec del grup de grallers Els Mosquits (Adrià Grandia, Jordi Ingles “Bero”, i Dani Cañellas “Mosquit”) i Josep Mateu a l’orgue.

“Amb el pas lent, les gorres ben calades, duent davall l’aixella l’instrument, es congrega l’estol supervivent a la plaça. Hi ha cares ensonyades. Del cloquer s’han desprès set batallades que fan posar la roda en moviment. La gralla esqueixa l’aire amb plor estrident.”

Antoni Massanell i Esclassans (1924-1993)

Estampes com la que descriu el poema són les que els Mosquits es dediquen a perpetuar durant aquests darrers 10 anys. El so de les matinades pels carrers de la vila, els pasdobles que varen tocar els Macaris o el llegat del Jaume Vidal. Sempre amb l’amistat com a nexe volem dedicar i celebrar aquesta decada d’amistat i de música amb tots vosaltres. Per fer-ho hem escollit un lloc privilegiat, al costat d’un dels millors instruments conservats al Vendrell, l’orgue. Ho farem amb vosaltres amb l’orgue i amb les músiques que hem anat tocant aquests deu anys.

Els Mosquits és una formació típica de dues gralles dolces i timbal de llautó. Té com a propòsit mantenir l’estil i formació d’antics grallers com els Macaris que varen traspassar-nos el repertori i manera de fer. Així doncs interpreta peces escollides del repertori graller de sempre així com adaptacions per a gralla de peces de moda d’antany.

Es poden trobar tan acompanyant el Ball de Cintes del Vendrell, en concerts vermut, matinades, cercaviles com davant d’un bon plat d’esmorzar recordant la manera de fer i les anècdotes dels grallers.

En el concert s’hi podran escoltar peces com: Toc de matinades, Toc de processó, Jaume Vidal, 100 anys, … entre altres.

L’entrada és gratuïta però al final del concert hi haurà unes paneres (Taquilla inversa) per poder col·laborar amb les despeses del concert i del manteniment de l’orgue.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s