Concert d’orgue i oboè amb Guifré Sastre i Marc Díaz

EXPRESIVITAT I CONTRAST BARROC

 

El Vendrell, divendres 20 de setembre de 2019

Repertori

Air – J. Battishill (1738 – 1801)
Nun komm der Heiden Heiland BWV 659 – J. S. Bach (1685 – 1750)
Adagio en re menor – B. Marcello (1686 – 1739)
Jesus Christus, unser Heiland BWV665 – J. S. Bach | orgue sol
Sonata en sol menor – G. P. Telemann (1681 – 1767)
Suite H. Purcell (1659 – 1695)
– If music be the food of love
– An evening hymn        
Par Intervallo – Arvo Pärt (1935) | orgue sol
Pie Jesu – G. Fauré (1845 – 1924)

 

 

Guifré Sastre, oboè
Marc Díaz, orgue

Sota el títol Expressivitat i contrast Barroc, Guifré Sastre i Marc Díaz a l’oboè i orgue respectivament, traçaran un recorregut per alguns dels principals compositors, gèneres i estils del període Barroc, aprofitant la sonoritat bella i precisa que ofereix l’instrument del Vendrell en aquest tipus de repertori.

Interpretaran obres del barroc italià, com l’íntim Adagio en re menor de B. Marcello (1686 – 1739), del barroc i el clacissisme anglès, representats per H. Purcell (1659 – 1695), del qual n’adaptaran dues conegudes melodies per a veu i baix continu, i J. Battishill (1738 – 1801), i especialment del barroc alemany. En aquest cas, podrem sentir dos corals de J. S. Bach (1685 – 1750), ambdós originals per orgue sol, però amb variacions en la instrumentació: en el conegut coral d’Advent Nun komm der Heiden Heiland, l’orgue cedirà la preciosa melodia a l’oboè, mentre que en el segon coral podrem sentir l’orgue sol fent-se càrrec del dens contrapunt bachià. D’un compositor contemporani i amic del mestre alemany, G. P. Telemann (1681 – 1767), n’interpretaran la seva sonata en sol menor en 4 moviments.

Per últim i per tal d’oferir un darrer contrast, viatjarem al segle XX per interpretar el famós Pie Jesu del Requiem de G. Fauré (1845 – 1924), precedit de l’obra Par Intervallo, per a orgue sol del compositor contemporani estonià Arvo Pärt.

IMG-20190916-WA0000

Guifré Sastre

Nascut a Bellvei fa 26 anys, l’any 2017 va acabar els seus estudis de grau superior en interpretació d’Oboè a l’ESMUC. La seva formació, però, va començar al Vendrell, a l’escola de música Pau Casals, on va començar a estudiar l’oboè amb la professora Montserrat López fins a grau Mitjà. Va continuar els seus estudis al Conservatori de Barcelona, El Bruc, on va rebre classes del professor Josep Julià, i va acabar els estudis amb una Menció d’Honor.

Els estudis superiors els va cursar a l’Escola Superior de Música de Catalunya on el seu mentor va ser el mestre Xavier Blanch.

Durant la seva etapa formativa ha fet classes i cursos amb solistes internacionals com: Omar Zoboli, Maurice Burgue, Hansjörg Schellenberger, entre d’altres a Suïssa i Alemanya. També ha format part durant aquests anys com a primer oboè a la OSJC (Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya) tocant a totes les sales i auditoris del país. En els darrers anys també ha col·laborat amb la Banda Municipal de Barcelona, l’orquestra Barcelona 216, l’Orquestra Simfònica de Girona, l’Orquestra pedagògica del Palau de la Música, l’Orquestra cor Harmonia de Calella. Actualment també és oboista a l’orquestra Pedagògica del Palau de la Música i ha treballat en grans muntatges musicals com “Big Bang Beethoven” el 2019 al Palau de la Música.
Marc Díaz

Nascut el novembre de l’any 1993, inicia la seva educació musical a l’Escolania de Montserrat estudiant violoncel, piano i orgue.

Continua la seva formació a Tarragona, finalitzant el Grau Professional en orgue amb les qualificacions de Matrícula d’Honor i Premi Extraordinari per unanimitat.

Posteriorment, cursa els estudis de direcció de cor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb els mestres Josep Vila i Johan Duijck, obtenint una Matrícula d’Honor pel seu Concert de Final de Grau, en el qual dirigeix l’Officium Defunctorum de T. L. de Victoria. Durant aquest període estudia també orgue i música de cambra amb Juan de la Rubia i Oscar Candendo.

Segueix amb la seva formació com a director de cor al KMH d’Estocolm (Suècia) amb Fredrik Malmberg, on finalitza els seus estudis realitzant un concert amb el Cor de la Ràdio de Suècia. Allà col·labora també amb l’Eric Ericsons Kammarkör.

En el camp de la direcció, és membre fundador i director del Cor Cererols, dirigeix el Cor GAC i ha col·laborat amb el Cor de Cambra Francesc Valls de la Catedral de Barcelona. Recentment, col·labora amb el Festival Bachcelona com a preparador de cor. També ha dirigit el cor Arsinnova, ha estat assistent de la Polifònica de Vilafranca i director del cor català participant al Festival C.H.O.I.R., celebrat a Ochsenhausen (Alemanya), durant les edicions del 2015 i 2016.

Com a organista, ha col·laborat amb l’OBC, la Jove Capella Reial de Catalunya, l’Ensemble O vos omnes, el Cor de Cambra Francesc Valls, el Cor de Cambra del PMC, el Cor de la Diputació de Girona o Lieder Càmera, entre d’altres. També ha col·laborat amb el Teatre Lliure com a organista i clavecinista a l’obra In memoriam. La quinta del biberó, escrita i dirigida per Lluís Pasqual, realitzant funcions arreu de l’estat espanyol. A més, és organista titular de les esglésies de Santa Maria de Barberà del Vallès i de la Romànica de Sabadell. També interessat en la música de cambra, forma duet amb el trompetista Sergi Marquillas.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s