VerÇos amb Ço del Botafoc i Paulalba

Dimecres, dia 5 de desembre, a l’Auditori Tívoli realitzarem l’últim concert de la temporada 2018 organitzada des dels Amics de l’Orgue del Vendrell.

En aquest cas, el concert no és a l’església, sinó a l’Auditori situat a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, ja que hem pensat i creat un nou espectacle juntament amb el Ço del Botafoc.

Aquest espectacle consisteix a intercalar i enllaçar poemes o versos recitats a càrrec de la narradora Paulalba i units amb música tradicional i popular a càrrec dels vendrellencs Ço del Botafoc.

En el concert podrem escoltar les tradicionals nadales d’origen català, i alguna de fora la nostra conrada. Els instruments que utilitzaran seran: clarinet, flabiols, flautes dolces, flautes peruanes, sac de gemec, tarotes, trompa, viola de roda i percussions (ampolla d’anís, blocs de fusta, cascavells, castanyoles, chajchas, claus, pandereta, simbomba, timbal fondo, tamborí, tamborí de cordes…).

El concert és gratuït, gràcies al suport de Tot Risc Catalunya/Catalana Occident.
Per finalitzar, gràcies a la gentilesa de Miquel Pons es servirà una copa de cava.
Qui vulgui col·laborar econòmicament, hi haurà unes paneres.

DAVANTDESEMBREÇO DE BOTAFOC

Es forma al Vendrell l’any 2001, com a grup de música popular i tradicional, amb la intenció de recuperar i interpretar les músiques i tonades populars de la vila. Organitza la Rifa del porc de Sant Antoni i un concert de Nadales anual, i participa en la Festa Major, la Fira de Santa Teresa i en altres festes, actes, cercaviles i esdeveniments de la comarca, d’arreu de Catalunya i d’altres llocs. Ha ha interpretat diverses vegades el Llibre Vermell de Montserrat acompanyant a agrupacions corals.

Està format per: Jordi Bassó; Daniel Cañellas, Mosquit; Adrià Grandia; Jordi Inglès, Bero; Jonathan Martínez, Johnny; Jordi Navarro; Jordi Quintana; Roger Serra; Lluís Serres i Edgar Solé.

botafoc 1

PROGRAMA

  • La Gelosa i El Rotllet, balls de bastons, Jaume Vidal i Vidal
  • Huahuanaca, nadala aimara, Bolívia
  • Toquen las panderetas, nadala, Castejón del Puente, Osca. Arranj. Diego Escolano
  • Villancico, Alerre, Osca. Transc. Gregorio Garcés
  • Vilancet, Lluïsa Casagemas, 1907. Sobre un poema de Jacint Verdaguer
  • Rondalla del Bou, Carlota Baldrís, 2014. Sobre un poema de Marià Manent
  • Nadala dels desnonats, Adrià Grandia, 2018
  • Esperança i Lliberta, Jordi Quintana, 2018. Cànon inconclús sobre un text de Raül Romeva escrit al Centre Penitenciari Lledoners, 2018
  • Boas Festas, Assis Valente, 1932

Textos de: Joan Salvat-Papasseit, Isabel Barriel, Marià Manent, Joana Raspall, Raül Romeva, Assís Valente, Joan Margarit i Joan Vinyoli.

PATROCINADORS DEL CONCERT

Catalana occident espònsor

Logo Miquel Pons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s