Grandesa i serenitat de Bach: Gerhard Weinberger, orgue

Dins dels concerts del 38è Festival Internacional de Música Pau Casals està programat el concert d’orgue a  l’església parroquial del S. Salvador del Vendrell pel proper dijous 19 de juliol a les 21:00 hores.

Captura

El concert anirà a càrrec de l’organista Gerhard Weinberger.

Programa del concert:

  • Toccata BWV 540, Coral BWV 659,J.S. Bach
  • Pièces dans le style libre Op. 31, L. Vierne
  • Peces per a orgue Op. 145, M. Reger
  • Coral BWV 663, Passacaglia BWV 582,J.S. Bach

Weinberger_01-3

Gerhardt Weinberger és el representant més prestigiós de la gran escola d’orgue germànica. És reconegut arreu del món pel seu virtuosisme i per la immensitat del seu repertori. Té una discografia considerable (integrals de l’obra de Bach, Krebs i Reger).

Està encantat de participar en el Festival Pau Casals i de poder tocar el seu orgue històric del Vendrell, construït el 1777 pel fabricant Ludwig Scherrer i magníficament restaurat per Casals i posteriorment pels Amics de l’Orgue.

Per evocar els difícils temps de la Primera Guerra Mundial ha elaborat un programa que contraposa la grandesa i serenitat de Bach i els drames viscuts per Max Reger i Louis Vierne. El 1914, Reger ja patia grans dificultats personals. La guerra el va trasbalsar i li va inspirar una última obra mestra uns mesos abans de morir, el maig de 1916, les Set peces per a orgue opus 145. Pel que fa a Vierne, va acceptar signar la sol·licitud de dispensa per tal que el seu fill pogués allistar-se a l’exèrcit amb 17 anys. Uns mesos més tard, el fill es va suïcidar i el pare va quedar desconsolat.

Enllaç: Programa 38è Festival Internacional de Música Pau Casals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s