Veus humanes i veus d’arc

Concert el divendres 11 de maig a les 20:30 hores a l’església parroquial del Vendrell en el que descobrirem la relació, estreta i delicada, entre l’orgue, la veu humana i la veu sorgida de l’arc dels instruments de corda. El concert estarà interpretat per Joan Seguí, orgue i Oriol Mallart, baríton; i per Fernando Artime, orgue i Cristina Altemir, violí barroc.

cartell

Us presentem un nou concert d’orgue on els protagonistes són quatre joves que actualment cursen graus superiors a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). En aquest concert podrem sentir com una veu humana estableix sinergia amb l’Orgue del Vendrell i una veu d’arc estableix una altra sinergia ben diversa amb l’Orgue del Vendrell, no obstant sempre relacionada.

Entre els registres de l’Orgue Barroc del Vendrell n’hi ha dos que ajuden a entendre aquest concert; el registre de veus humanes i el registre de Violins.

Sota el títol Veus Humanes i Veus d’arc, s’ajunten a l’orgue els instruments reals que inspiren alguns dels registres. Cristina Altemir (violí) i Oriol Mallart (Baríton) acompanyaran Fernando Artime i Joan Seguí (orgue) en un recorregut per la música de Johann Sebastian Bach (1685-1750).

Una proposta original, ben diferent i feta realitat per joves músics formats a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

 

Joan Seguí Mercadal, orgue

Va néixer a Barcelona l’any 1996, actualment estudia orgue de l’ESMUC sota el mestratge d’Oscar Candendo i Juan de la Rubia. Començà la seva formació musical als 5 anys i, va passar per centres com l’Escolania de Montserrat i el Conservatori del Liceu.

S’ha format també amb Montserrat Torrent, Roberto Fresco, Naji Hakim, Monica Melcova, Josep Ma. Mas Bonet… També ha estudiat a la Universität der Künste a Berín amb Paolo Crivellaro i Dirk Elemann.

Tot i la seva joventut, el 2013 va rebre la beca “Joves Promeses de la Música” de la Fundació Ferrer-Salat, el 2016 guanyà el 1r Premi del III Concurso Nacional de Jóvenes Organistas “Joannes Baptista Cabanilles” i el Premio “Andrés Segovia – José Miguel Ruiz Morales”. L’any 2017 va guanyar el 2n Preis der Joseph-Gaber-Wettbewerb organitzat per la International Summer Academy of Music a Alemanya.

Oriol Mallart Vallmajó, baríton

Va néixer a Girona, ciutat on va iniciar els seus estudis musicals a l’escola Aula Musical i al Conservatori de Música Isaac Albéniz, amb l’especialitat de piano.

Actualment està cursant el Grau Superior de Cant a l’ESMUC, amb Mireia Pintó. També rep classes de Lambert Climent, i anteriorment es va formar amb Marta Mathéu. Ha realitzat sessions de treball amb T. Koopman, L. Vilamajó, C. Aragón, M. Boone, B. Bruns, C. Morgenthaler i S. Gohritz, entre altres.

Forma part del Coro Victoria de Madrid, i enguany ha participat en dos projectes de l’Acadèmia de Jordi Savall. Col·labora habitualment amb el Cor de Cambra BZM i amb el Cor de Cambra de la Diputació de Girona.

El seu repertori com a solista combina l’oratori, amb obres com la Markus Passion de Bach, el Requiem de Mozart o el Via Crucis de Liszt, el lied, amb obres com Dichterliebe de Schumann o Die Winterreise de Schubert, i l’òpera, havent fet el rol de Zoroastro a Orlando de Händel o el de Belcore a l’Elisir d’Amore de Donizetti.

interprets

Fernando Artime, orgue

Va néixer en Luanco (Astúries), on va començar la seva formació musical amb el seu pare, el director coral Facundo Artime.

Va completar els seus estudis de piano en el Conservatori “Julián Orbón” d’Avilés i al Conservatori Superior de Música del Principat d’Astúries, així com els de llicenciat en Història i Ciències de la Música i de Màster en Patrimoni Musical a la Universitat d’Oviedo.

Després d’iniciar-se en l’orgue, va exercir d’organista a l’església de Sant Pere Apòstol de Gijón. Més endavant, va començar els estudis a l’ESMUC, on cursa actualment els seus estudis superiors d’orgue, sota el mestratge d’Oscar Candendo i Juan de la Rubia.

També ha rebut indicacions de professors com Jürgen Essl, Jean Pierre Leguay i Ignace Michiels. L’agost de 2016, va ser premiat en el Concurs “Joseph Gabler” per a intèrprets d’orgue a Oschsenhausen (Alemanya).

A més a més de la seva activitat com a solista, també ha col·laborat amb formacions corals i orquestrals com per exemple, la Capella Clàssica de Lucano i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

 

Cristina Altemir Montaner, violí barroc

Nascuda a Barcelona, inicià els seus estudis de violí al Conservatori Professional de Música de Badalona amb Ricardo M. del Fresno. Des de molt jove ha participat i guanyat diversos concursos de música de cambra.

El 2009 es traslladà a Berlín i conegué a Stefano Barneschi (concertino de “Il Giardino Armónico”) l’exemple del qual l’animà a ingressar al Grau de Música Antiga a l’ESMUC amb els professors: P. Valetti, C. Banchini i E. Moreno. Actualment cursa un postgrau amb el violinista Manfredo Kraemer.

Ha estat membre de diverses orquestres joves com la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) o la JONCA (Jove Orquestra de Cambra d’Andorra).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s