La composició “Del Tancat de la Plana al món” guanyadora del 1r Concurs de composició Benvingut Socias

El divendres 16 de febrer es van lliurar els premis del primer concurs de composició per gralla i orgue Benvingut Socias patrocinat per Aigues de Tomoví, S.A.

Aigues de Tomovi

El jurat del concurs va valorar positivament la qualitat de les obres presentades, l’adequació en l’ús de la gralla i el repte d’adaptar-se a les característiques de l’escriptura per a orgue. També destaca la voluntat de vincular les obres a l’homenatjat Benvingut Socias i al Vendrell. Per últim vol constatar l’enriquiment del corpus de repertori per a gralla i orgue i el fet que aquestes obres aquí queden per a la posteritat.

Valoració 1r premi: Per la representativitat del músic homenatjat Benvingut Socias, per la naturalitat entre els diferents enllaços melòdics, per la bona resolució harmònica i un bon tractament de l’orgue. El jurat va decidir atorgar el primer premi del 1r Concurs de composició Benvingut Socias l’obra Del tancat de la Plana al món” de la compositora Carlota Baldrís.

Valoració 2n premi: Degut a la seva originalitat, per un agosarat tractament de la gralla i l’orgue amb un llenguatge actual i amb un bon discurs musical. El jurat va decidir atorgar el segon premi del Concurs de composició Benvingut Socias l’obra “Rauxa” del compositor Bernat Girivet Sellart.

Desprès del concert es va fer la votació de la millor composició per part del públic, i la guanyadora va ser l’obra Àngel Tobies del compositor David Valera Ruiz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adjuntem una fotografia amb els 3 guanyadors del I Concurs Benvingut Socias. D’esquerra a dreta: Mn. Joan Maria Padrell; rector de la Parròquia, Sergi Martí; gerent d’Aigües de Tomoví, Manel Ribera; membre del Jurat, Bernat Giribet; guanyador del 2n premi, David Valera; guanyador del Vot Popular i Carlota Baldrís; guanyadora del 1r premi)

Abans de la proclamació dels guanyadors es van interpretar totes les obres presentades amb el següent programa:

  1. Pseudònim Ruval, nom de la composició L’Àngel Tobies, d’en David Valera Ruiz. (Daniel Carbonell; gralla i Jonatan Carbó; orgue)
  2. Pseudònim Guerisol, nom de la composició Rapsòdia, d’en Carles Prat Vives (Jordi Mestres; gralla i Jonatan Carbó; orgue)
  3. Pseudònim Cluster Omega, nom de la composició Del Tancat de la Plana al món, de Carlota Baldrís Rafecas (Jaume Aguza; gralla i Jonatan Carbó; orgue)
  4. Pseudònim In memoriam, nom de la composició 2n quadern de música per a gralla i orgue, d’Antonio Noguera Guinovart (Jaume Aguza, Daniel Carbonell i Jordi Mestres; gralles i Jonatan Carbó; orgue)
  5. Pseudònim Seny, nom de la composició Rauxa, d’en Bernat Girivert Sellart (Daniel Carbonell; gralla i Jonatan Carbó; orgue)
  6. Pseudònim Salicional, nom de la composició Tríptic, d’en Josep Mateu Pérez (Jordi Mestres; gralla i Jonatan Carbó; orgue)

Els premis van ser lliurats pel Sr. Sergi Martí González, Gerent d’aigües de Tomoví, S.A., Mn Joan María Pradell, rector de la parròquia del Vendrell i el Sr. Manel Ribera, membre del jurat i professor de composició de l’ESMUC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s