La nostre associació guardonada: Rep el reconeixement premi collita 2017 de l’Institut d’estudis penedesencs

990_1495473139foto_de_grup_dels_4_guardonats

El passat divendres 19 de maig a l’Auditori .. de Vilanova i la Geltrú, dins de la festa de la cultura que celebra cada dos anys l’Institut d’Estudis Penedsencs es van donar els reconeixements de l’edició 2017 a persones i entitats, entre elles la nostre Associació.

La Cinquena edició dels premis de la Cultura del Penedès Collita 2017, la gran cita anual de l’Institut d’Estudis Penedesencs amb què es fan els reconeixements culturals en diferents àmbits de persones i entitats del territori. Els premis tenen l’objectiu de reconèixer entitats, empreses, col·lectius i administracions que treballen a favor de la cultura penedesenca i retre’ls homenatge.

D’acord amb l’acta del jurat reunit dies abans, les persones i entitats reconegudes en els diferents àmbits van ser les següents:

El Teresa Basora de Promoció i divulgació cultural s’atorgà a Antoni Pineda, soci fundador del Grup d’Estudis Cubellencs  Amics del Castell i per la seva dedicació a la fotografia i a l’estudi i divulgació de la història de Cubelles. En va fer l’entrega Albert Tubau, president de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

L’Emili Giralt de Recerca s’atorgà a Xavier Bayer, per la seva dedicació a l’estudi i divulgació de la natura penedesenca, amb especial atenció a l’ornitologia i el coneixement i difusió del Parc del Foix. En va fer l’entrega Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf.

El Santiago Rusiñol de les Arts s’atorgà a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú pels prop de cinquanta anys de dedicació a l’ensenyament dels estudis artístics, capacitat d’adaptació als nous temps i compromís amb la ciutat. Va recollir el guardó el seu director, Lluís Miquel Quintana, de mans de Lluís Puig, director deneral de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya.

El Pau Casals de Trajectòria i compromís cultural s’atorgà a l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, pels vint anys dedicats a recuperar i a donar conèixer l’orgue del Vendrell i per l’esforç de divulgació i popularització de la seva música. Va recollir el guardó el seu president, Xavier Mercadé, de mans de Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú.

A les persones i entitat reconegudes se’ls lliurà l’escultura Dona fulla, de Xavier Cuenca, a més d’un diploma commemoratiu i un passaport de l’associació La Carretera del Vi, que patrocinà el vi d’honor ofert a la cloenda de la Festa. La V Festa de la Cultura comptà amb l’assistència de diverses personalitats de la vegueria del Penedès: alcaldesses, alcaldes, regidores, regidors i diputades al Parlament.

Tal com era previst, la Festa fou conduïda pel periodista cubellenc Lolo Garcia i comptà amb la participació dels grups musicals Contravento, Quartet Maricel i Pasífae Quintet de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova, i amb el grup Vingis Gospel Project.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s