Concert de Gospel amb Orgue. Ramon Escalé i Messengers

El proper divendres 1 d’abril, a l’Església Parroquial del Vendrell a les 9 del vespre concert de Gospel amb Orgue amb Ramon Escalé i els Messengers.

Ramon Escalé va estudiar piano i harmonia als conservatoris de Manresa i superior de Barcelona, piano i harmonia moderna amb Manel Camp, Lluís Vidal i Alvaro Is, i piano clàssic amb Blanca Boix. Ha participat en seminaris internacionals de jazz i ha realitzat nombroses col·laboracions.

Com a compositor, Ramon Escalé és l’autor de la música d’alguns espectacles, ha escrit arranjaments i també ha fet composicions pròpies per a nombroses Big Bands. Entre d’altres treballs destaca la seva col·laboració amb Paula Domínguez amb Gospel Meets Flamenco i també la seva direcció als cors gospel Esclat Gospel Singers i Barcelona Gospel Messengers.

Amb el seu directe dinàmic, alegre i contagiós, Messengers està convertint el gospel en tot un fenomen de masses arreu del nostre país.

L’any 2000 comença a Catalunya un moviment coral que pren com a punt de partida la música gospel i que arrela amb moltíssima força en tot el teixit musical i vocal del país. Un dels pioners en aquest moviment fou el pianista i compositor Ramon Escalé, que posa en marxa diversos cors i crea la Xarxa Gospel de Catalunya que els aglutina a tots sota un mateix concepte musical i línia pedagògica.

Fruit d’aquest intens treball emergeixen en el si dels diferents cors un seguit de solistes d’una gran qualitat i l’any 2008 es crea Barcelona Gospel Messengers, un projecte que uneix a una vintena d’aquests solistes, al més pur estil “all-stars”, on destaca la joventut, la expressivitat i la intensa formació musical de tots els seus components.

Des de llavors, han portant les seves enèrgiques actuacions per tots els racons de casa nostra, trepitjant escenaris tan emblemàtics com el Palau de la Música Catalana, la Sala Oval del MNAC, el Teatre Grec de Montjuic, l’Auditori de Barcelona, o la sala Luz de Gas, entre molts d’altres, assolint un gran nivell tècnic i comunicatiu.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s