Concert d’en Jordi Domènech, contratenor i Benanzi Bilbao, orgue

En commemoració del 139è aniversario del naixement d’en Pau Casals, el prócer dinares 29 de desembre a les 21 hores a l’Església Parroquial del S.A. del Vendrell está programar un concertó titular Espiritualitat Barroca o Romántica à càrrec d’en Jordi Domenech, contratenor i Bonanza Bilbao, orgue. Aqueos concertó eta organizar per l’Associació Musical Pau Casals del Vendrell amb la col·laboració de l’Associació d’amics de l’Orgue del Vendrell.

Jordi Domènech i Soberanas, Contratenor

Jordi_Domenech_5_Kontratenorra__copia

Nascut a Manlleu (Barcelona), estudia piano a l’Escola de Música de Vic, a l’Estudi Àngel Soler i al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Fina Colomer, Àngel Soler, Ma Jesús Crespo i Joan Havill. Paral.lelament estudia cant amb Josep Benet, Charles Brett -a la Royal Academy of Music-, Laura Sarti -a la Guildhall School of Music and Drama-i amb Salvador Parron amb qui continua estudiant actualment.

Ha actuat amb els principals cors i orquestres de l’estat espanyol i amb els grups Europa Galante, Hyppocampus, La Colombina, Orphenica Lyra, Estil Concertant, Early Opera Company, Wiener Akademie, Venice Baroque Orchestra, London Baroque i Al Ayre Español als principals festivals europeus.

Ha participat en l’estrena de Passione Secondo Matteo d’Adriano Guarnieri i de l’òpera Tat’jana de Corghi, tot pel Teatro alla Scala de Milà i L’Adéu de Lucrècia de Santos.

Ha interpretat Dido i Enees de Purcell, Tito Manlio, Ercole sul Termodonte i Bajazet de Vivaldi, Carlo, Rè d’Allemagna d’Scarlatti (Teatro Massimo de Palerm), La Didone de Cavalli, amb Europa Galante (Venècia, Torí i al Teatro alla Scala de Milà), L’Orfeo i L’Incoronazione di Poppea (a l’Staadsoper d’Hamburg i al Gran Teatre del Liceu) de Monteverdi, Agrippina, Giulio Cesare in Egitto (al Gran Teatre del Liceu), Rodelinda i Belshazzar (al Festival Händel de Halle i al Musikverein de Viena) de Händel, Boris Godunov de Mussorgky i els papers principals de les òperes La Catena d’Adone de Mazzocchi pel Festival d’Innsbruck, Orfeo ed Euridice de Gluck per l’Òpera de Sabadell, Radamisto de Händel a Los Àngeles i Orlando també de Händel a la Maestranza de Sevilla i l’auditori de Saragossa.

Ha rebut premis de piano i cant (Premi al millor contratenor del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas 1997). A més, composa, especialment per a nens i publica les seves obres a les editorials Dinsic i Pagès Editors. Té una pàgina web: jordidomènech.com

Benanzi Bilbao, orgue

ben1

Nacut a Mundaka, (Bizkaia), realitza estudis de piano, clave, orgue, cant i direcció de corals i música antiga a diferents conservatoris i centres especialitzats d’Europa obtenint les màximes qualificacions.

Ha estudiat amb Esteban Elizondo, Montserrat Torrent, Brett Leighton, Javier Artigas, etc. Ha guanyat el premi d’honor de final de carrera al Conservatori Superior de Música de Sant Sebastià en l’especialitat d’orgue, el premi d’honor de final de carrera al Conservatori Superior de Música de Murcia en l’especialitat de clavicèmbal, i el premi Andrés Segovia de Música a Santiago de Compostela. Ha participat en diverses gravacions discogràfiques per RTVE, Lycanus, Ausart Records, SEDEM, etc. Ha treballat com assessor en restauracions de nombrosos orgues de la península ibèrica.

És professor titular d’orgue en el Conservatori Superior de Música d’Alacant, i dirigeix el grup de música antiga “Capella Joan Baptista Comes.”

Ha dirigit diversos festivals de música com “Els Orgues d’Alacant, Itxas Soinua, Mathías Salanova, Musica Sacra d’Elch, etc. En l’actualitat és director artístic dels cicles de música d’orgue “Urdaibaiko Organoak” i “Festival internacional de órgano de Monóvar.”

Programa:

 • Toccata a la italiana con clarines (*) Vicente Rodríguez (1690-1760)
 • Cantata al Nacimiento: Sonoro violín de plata Mathias Navarro (1666-1727)
  • Sonoro violín de plata
  • Recitado: Deja que anegue el corazón
  • Aria: Ven, dueño amado de mi corazón
  • Recitado: Ya de la culpa
  • Grave: Ay supremo bien.
 • Preludi de Coral In Dir ist die Freude BWV 615(*) Johann Sebastian Bach (1685-1750)
 • Ich habe genug-Schlummert ein (de la cantata BWV82) Johann Sebastian Bach
 • Preludi i fuga de la cantata Ich hatte viel Bekümmernis (*) Franz Liszt (1811 – 1886)
 • Ihr glocken von Marlene,    Franz Liszt
 • Sehet, welche Liebe (de 6 lieder espirituals Op. 157),  Joseph Rheinberger (1839 – 1901)
  • Klage (*) (de Zwölf Charakterstücke für orgel Op.156) “
  • Wenn alle untreu werden (de 6 lieder espirituals Op. 157) “
  • In memoriam (*) (de Zwölf Charakterstücke für orgel Op.156) “
  • Vater unser (F. Dornbusch) 6 lieder espirituals Op. 157) “

(*) orgue sol

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s