Concert del Cor Orfeó Parroquial del Vendrell amb Jonatan Carbó a l’orgue

Cor Orfeó P.

Els Amics de l’Orgue del Vendrell, i en el Cicle de concerts de Tardor que organitzen, han programat per dissabte, 7 de novembre a les 21 h. (nou del vespre) un concert de cant coral i orgue. Cant coral a càrrec del Cor Orfeó Parroquial del Vendrell, i orgue amb Jonatan Carbó. Al mateix temps és la participació en els actes commemoratius del seixanté aniversari del Cor Orfeó Parroquial.

El concert que han preparat consta de deu obres, entre les quals hi ha composicions de J.S. Bach, W.A. Mozart, F. Schubert, entre altres, i també l’obra Sis cançons sobre poemes de M. Martí i Pol de l’Albert Solé, i dues peces de Pau Casals: Cançó a la Verge, i de l’’Oratori El Pessebre, Glòria a Deu.

Obres dirigides per en Jordi Solé, i on hi intervindran el solistes Anna Imbernón, soprano, i Montserrat Vidal, flauta.

“Cor-Orfeó Parroquial” del Vendrell va ser fundat l’any 1955 amb la finalitat de solemnitzar les festes litúrgiques de la Parròquia de Sant Salvador, activitat que manté encara.

L’any 2005 va celebrar, doncs, amb tota una sèrie d’actes, el seu 50è. Aniversari, i aquestany 2015 celebra el seu 60è.

A part d’això, des de la seva fundació també interpretaba concerts al Vendrell entre els que destaquen les dues audicions de la  Gran Missa de la Santísima Trinitat per a dos cors, orgue i orquestra del vendrellenc Benvingut Socías, i l’escenificació de l’òpera Cavalleria Rusticana de P. Mascagni. A partir del 1966 amplià les seves actuacions fora de l’àmbit local.

Entrà, també, a formar part del Secretariat dels Orfeons de Catalunya –avu dia Federació Catalana d’EntitatsCorals– i a participar dels aplecs i treballs comuns amb les altres corals federades. Va ser entitat co-fundadora de l’espectacle nadalenc “Els Pastorets Musicals del Vendrell” on actuà durant molts anys. Ha fet concerts arreu dels PaïsosCatalans i també,   a Saragossa, Durango, Covarrubias, Kortrijk (Flandes), La Vaur i Carcassona (Occitània), a més de participar en concursos a Sagunt (País Valencià) i Tolosa (Euzkadi). Ha actuat dues vegades al Palau de la Música Catalana i ha fet enregistraments per a RNE i per a la BBC britànica.

Ha interpretat, en solitari, obres com el Glòria de Vivaldi, la Missa II Pontificalis de Perosi,  les Misses Brevis de Mozart, les Cantates de Nadal de J. S. Bach, i el Requiem de G. Fauré.

Conjuntament amb altres Corals també ha interpretat obres com la Missa de l’orfelinat de Mozart, la Passió segons St.Joan de J.S. Bach,  Jesucrist Superstar de Lloyd Webber, el Pessebre de Pau Casals,  l’Stabat Mater op.138 de J. G. Rheinberger, la Novena Simfonia de Beethoven i el Llibre Vermell de Montserrat.

La coral ha tingut com a directors Jordi Pell, Albert Solé, Montserrat Meneses, Natàlia Casasús i Pere Lluís Biosca. El seu director actual és Jordi Solé. Està integrada per uns 50 cantaires.

El concert és uma mostra més del treball conjunt del Cor Orfeó Parroquial del Vendrell, i orgue, “la jóia del Vendrell”, uma relació que mantenen dês de fa seixanta anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s