La vila del Vendrell viu Pau Casals: Setmana d’Homenatge al Mestre

12095299_889437964467550_7067979706130775692_o

La semana del 17 al 25 d’octubre l’Associació Musical Pau Casals i l’Associació d’amics de l’orgue del Vendrell amb la col·laboració de l’Auditori Pau Casals del Vendrell organitza una setmana plena d’actes i commemoracions en Homenatge a la figura del Mestre.

PROGRAMA D’ACTES

Dissabte 17 d’octubre

 • A les 9 h, a la plaça Vella: Pedalada Pau Casals. Sortida amb bicicleta. Començarem fent una visita a l’orgue i, seguidament, ens desplaçarem al cementiri per veure la tomba del Mestre. Tot seguit, agafarem la via verda fins a Sant Salvador i visitarem Vil·la Casals, l’Auditori i l’escultura de l’Apol·lo. Retornarem al Vendrell per la mateixa via verda fins a la casa nadiua de Pau Casals. La ruta finalitzarà a la plaça Nova, davant l’escultura del Mestre. (Acte inclòs dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, organitzat per l’Ajuntament del Vendrell)

Diumenge 18 d’octubre

 • A les 11.30 h, a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador: Acte de donació de la família Bonet de l’escultura Pau Casals, de Josep Viladomat.
 • A les 12 h, a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador: Concert d’obres de Pau Casals i de Narcís Bonet.  A càrrec de Narcís Bonet, piano; Hélène Giraudier, soprano, i Jordi Camell, piano. Entrada: 6 €. (Acte inclòs dins del Cicle de Tardor de l’Auditori Pau Casals)

Dilluns 19 d’octubre

 • A les 20 h, a la Casa Nadiua de Pau Casals: Inauguració de l’exposició “Anada a Prada, 1964-1966”.

Dimarts 20 d’octubre

 • A les 18 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa: El conte de La carbasseta. A càrrec de Griselda Dalmau, guia de la Casa Nadiua de Pau Casals.
 • A les 20 h, a l’Auditori de l’EMMPAC: Reflexions de Pau Casals. Lectura de pensaments íntims i personals, intercalats amb imatges i música, a càrrec dels alumnes d’arts escèniques de l’Institut Baix Penedès.

Dimecres 21 d’octubre

 • A les 20 h, a la sala polivalent de l’EMMPAC: Conferència “Anada a Prada per visitar el Mestre, 1964-1966”. A càrrec de Joan Descals, amb la col·laboració de mossèn Pau Calders i la interpretació de peces musicals per part d’alumnes de l’EMMPAC.

Dijous 22 d’octubre

 • De 10 a 13 h, des de l’orgue de l’església parroquial: Programa de ràdio i televisió en directe. Durant l’emissió del programa “La Calaixera”, de Ràdio El Vendrell, s’interpretaran fragments d’obres de J. S. Bach.
 • A les 11 h, a la Casa Nadiua de Pau Casals: Visita guiada pels espais vitals de Pau Casals.
 • A les 17 h, al cementiri: Ofrena floral a la tomba de Pau Casals.
 • De les 18 a les 19 h, per les places del centre de la vila: Músics al carrer. Els alumnes de l’EMMPAC oferiran diverses peces musicals per les places següents: plaça del Tívoli, plaça Nova, plaça Vella i plaça de Francesc Macià.
 • A les 19 h, al Museu Deu: Xerrada “Viladomat davant del Mestre”. A càrrec d’Ernest Benito.
 • A les 20 h, a la façana del Museu Deu: El mapping del Mestre.
 • A les 21 h, a l’església parroquial del Vendrell: Concert del grup de cambra vocal Musica Reservata de Barcelona i Juan de la Rubia a l’orgue. Les entrades es podran comprar 30 minuts abans, a la mateixa església, a un preu de 15 €.

Divendres 23 d’octubre

 • A les 19.30 h, a l’església parroquial del Vendrell: Audició d’orgue. A càrrec dels alumnes d’orgue de Tarragona, Igualada, Vilafranca del Penedès i el Vendrell.

Dissabte 24 d’octubre

 • Durant tot el dia, al Museu Pau Casals: Jornada de portes obertes i visites guiades.
 •  A les 19 h, al Museu Pau Casals: Un violí amb història. Acte concert del centenari del violí Dante Baldoni d’Enric Casals, a càrrec de Francesc Guzman Bonet. (Acte organitzat pel Museu Pau Casals)
 • A les 21 h, a l’auditori de l’EMMPAC: Acte de cloenda de la Setmana d’Homenatge al Mestre. Parlaments i participació del Cor Orfeó Parroquial del Vendrell, Cor Joves Veus, Cor Zongora i Griselda Ramon. També es projectaran Els Colors de Pau Casals, obres dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa.

Diumenge 25 d’octubre

 • A les 9.30 h, a la Rambla: 29a Mitja Marató Solidària del Vendrell 2015 Curses de 10 km i 5 km. I a les 12 h, curses infantils de 325 m, 800 m. Els fons recollits es destinaran al projecte de millora de les instal·lacions del Centre d’Educació Especial Garbí del Vendrell. Més informació al web: http://www.mitjadelvendrell.cat , (Acte organitzat pel Patronat Municipal d’Esports del Vendrell i Club Runners el Vendrell)
 • A les 12 h, al Museu Pau Casals: Visita teatralitzada pel barri marítim Es visitarà el Museu tot seguint les explicacions dels actors. (Acte organitzat pel Museu Pau Casals)

Organitzen:

 • Associació Musical Pau Casals
 • Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell

Hi col·laboren:

 • Ajuntament del Vendrell
 • Diputació de Tarragona
 • Consell Comarcal del Baix Penedès
 • Parròquia Sant Salvador del Vendrell
 • Fundació Pau Casals
 • Auditori Pau Casals
 • Museu Deu Font
 • Instal·lacions Mercader
 • Impremta Ramon
 • Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa
 • Escola Municipal de Música Pau Casals
 • Radio i Televisió El Vendrell
 • Jané Ventura

Agraïments:

 • Cor Zongora
 • Cor Orfeó Parroquial del Vendrell
 • Cor Joves Veus
 • Griselda Ramon
 • Montse Espar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s