Concert d’orgue: Ana Aguado

 


 

Ana Aguado, una de les organistes més interessants i de més reconeixement interpretatiu, serà al Vendrell oferint un concert d’orgue, a l’església parroquial, ja que farà un concert el divendres 4 de setembre, a les nou del vespre (21 h).

Ana Aguado va néixer a Palència, on ha mantingut els vincles musicals tant per la seva dedicació a la preservació i difusió del patrimoni organístic a la regió de Tierra de Campos, com en la vinculació a l’ensenyament musical posant els fonaments per tenir la Escuela Provincial de Órgano de Palència.

Va estudiar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb l’Oscar Candendo, i després va anar a França per estudiar amb Michel Bouvard i Jan Willem Jansen. Des que tenia quinze anys va començar la seva activitat concertística i entre els molts Festivals en els quals ha participat, cal anomenar el Festival de Música Antigua de Barcelona i la Setmana de Música Religiosa de Cuenca. A l’estranger ha fet concerts a França, Itàlia, Holanda, Alemanya, Romania i Filipines.

Ha enregistrat per Radio Clàssica de RNE i Catalunya Música.

Actualment és professora d’orgue del Conservatori Superior de Música de Màlaga.

Ana Aguado ha preparat un programa amb les obres:

Preludi i fuga en Sol Major, BWV 541, de J.S. Bach; Chacona en fa menor, de J. Pachelbel; Fantasia coral: Nun Komm der Heiden Heiland, de N. Bruhns; Schmücke dich, o liebe Seele, V, de J. Brahms; Basso Ostinato en mi menor, Op. 69, de M. Reger; Herzlich tut mich erfreuen, IV, de J. Brahms;i la Sonata V en Re Mayor Op. 65, F. Mendelssohn.

Els Amics de l’Orgue del Vendrell, continuen convidant als organistes més importants del país, com és el cas de l’Ana Aguado, perquè “la joia del Vendrell” , l’orgue, es faci sentir en tots els seus registres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s