Concert d’orgue a la fresca

 

L’orgue del Vendrell, una joia musical, torna a sortir al carrer, i ho farà dilluns 20 de juliol, a les deu del vespre (22 h.) a la plaça Vella. Es moura poc, baixarà del cor de l’església a la plaça. Els assistents escoltaran el concert d’orgue i gralla des de la mateixa plaça. Com diuen els “Amics de l’Orgue”, serà un concert a la fresca.

La proposta que fem és una combinació espectacular que sorprendrà, més enllà de la potència sonora. Es tracta de descobrir una gran versatilitat i diversitat de matisos, amb Jordi Mestres, gralla  i Jonatan Carbó, orgue.

La unió d’aquests dos instruments parteix de la voluntat d’explorar, amb imaginació, ambició i rigor, nous camins per a aquesta insòlita formació amb l’objectiu de consolidar un repertori propi. S’inspira en les arrels i la tradició de cada instrument: La gralla, protagonista de la música festiva i de carrer, beu de la tradició popular i al costat de l’orgue afronta un nou repte tècnic i interpretatiu. L’orgue, lligat a la tradició culta i litúrgica, mostra, esperonat per la gralla, la seva vessant més popular, tal com en el passat l’havia mostrat en les llibertats d’orgue.

Per un cantó la gralla sonarà en un dels seus espais habituals, la plaça, i l’orgue treurà el cap per la porta de l’església.

En el repertori que Jordi Mestres i Jonatan Carbó han preparat hi ha obres tan d’arrel ben bé tradicional, amb el Toc d’ofertori ,dels Astons; com obres de Pau Casals amb el Poema de bressol, o d’Enio Morricone amb Gabriel’s Oboe, entre altres.

Amb aquest concert continuem el treball de popularitzar, de fer habitual, el magnífic instrument que disposa el Vendrell, per tal es conegui cada dia més i continui sent una eina de divulgació musical.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s