Concert d’orgue, Josep Mª Mas i Bonet i violí, Josep Ma Manresa,

El proper divendres, 5 de juny, a les 9 del vespre, a l’orgue del Vendrell tindrem un concert d’orgue i violí a càrrec de J.M. Mas i Bonet i J.M. Manresa organitzat per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, i amb al col·laboració amb l’Associació Musical Pau Casals i el Patronat de l’Auditoria Pau Casals

 

 


Josep Mª Manresa

Nascut a Reus, inicia els estudis de violí amb Félix Pérez , posteriorment amb Antoni Guinjoan, Eva Graubin, Sergio Prieto i Evelio Tieles, amb el qual obté el Títol de Grau Superior de Violí i de qui ha rebut cursos de postgrau.

Ha fet cursos de perfeccionament i de música de cambra amb mestres com Xavier Turull, Àngel Soler, Chiara Bianchini, Emilio Moreno i François Fernández a Espanya i Itàlia.

Ha fet enregistraments per a la ràdio, la TV i per a CD, amb orquestres de cambra i simfòniques de Catalunya, com l’Orquestra de les Terres de Lleida. Actualment és membre de l’orquestra de Vila-seca, col·labora habitualment en diverses agrupacions i treballa amb els principals directors d’orquestra del nostre país.

Ha actuat a Espanya, Alemanya, França i Anglaterra i ha realitzat gires de concerts per la Península Ibèrica amb l’organista Josep M. Mas Bonet, amb el qual ha presentat el CD “Música Hispànica i Italiana ” amb el segell “la mà de guido”.

Desenvolupa la seva activitat pedagògica a l’Escola Municipal de Música de Montblanc i a l’Escola vila de Falset. Darrerament ha creat, juntament amb altres professors, la Jove Orquestra de cambra barrock.

Posseeix un violí construït per Michel Eggimann (Lucca), inspirat amb un Guarneri de 1734, que utilitza per als concerts.

 

 

Josep Mª MAS i BONET

Nascut a Centelles (Osona), és professor d’orgue, de baix continu i de música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i organista titular de l’església Prioral de Sant Pere

de Reus.

Després d’haver-se graduat en orgue sota la direcció de Montserrat Torrent al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, va estudiar a Basilea amb el Prof. E.Müller i obtingué el diploma de Virtuosisme del Conservatori Superior de Música d’aquesta ciutat, per unanimitat del Jurat. Va estudiar música antiga a la Schola Cantorum Basiliensis i musicologia i interpretació de la música ibèrica antiga amb el Prof. M.S.Kastner a Lisboa. El 1980 va fundar el Curs internacional de música ibèrica antiga a Torredembarra i Montblanc, on ensenya cada estiu.

Ha estat invitat a donar classes magistrals en diversos conservatoris d’Europa, com Karlsruhe, Berna,Venècia, Castellana Grotte, L’Aquila, Dijon, Perpinyà, Tolosa de Llenguadoc i a la Thüringische Orgelakademie d’Altenburg. Forma part del Jurat en concursos internacionals d’orgue.

Ha enregistrat discs de música ibèrica antiga als orgues de Torredembarra, Montblanc, Sa Pobla (Mallorca), Cadaqués i Vielha, per a les cases discogràfiques Motete Ursina, Auvidis Valois, Naïve Auvidis Ibèrica , Audiovisuals de Sarrià i La Mà de Guido. Cal destacar el CD per a la col.lecció “Los órganos históricos de España” editat per la Casa Auvidis (1992), guardonat amb el “Grand Prix du disque” de la

Nouvelle Académie du disque. Ha fet enregistraments per a les ràdios de França, Holanda, Itàlia, Suïssa, Radio Nacional de España i Catalunya Música.

Dóna nombrosos concerts a Catalunya, a tot l’Estat Espanyol i a la majoria de països europeus (Alemanya, Bèlgica, França, Holanda, Itàlia, Polònia, Suïssa i Suècia), Sudamèrica (Brasil, Argentina i Uruguay). Ha donat també concerts a Turquia (Ankara, Istambul) i Filipines (Manila,Lipa).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s