Les dives barroques amb Mireia Latorre, soprano, Peter Krivda, viola de gamba i Monia Melcova, orgue

Les dives barroques són les protagonistes del concert d’orgue, que es farà a l’església parroquial del Vendrell, diumenge 10 de maig, a les sis del vespre (18 h.). Concert organitzat pels Amics de l’Orgue del Vendrell, que mantenen una remarcable programació estable, dignificant “la joia” del Vendrell.

El programa dives barroques vol retre homenatge a les dones compositores italianes del segle XVII. Algunes de las compositores presents en el programa a interpretar van ser religioses, que van poder desenvolupar la seva carrera musical en convents d’Itàlia del nord.

Monica Melcova ,orgue; Mireia Latorre ,soprano; i Peter Krivda ,viola de gamba, són els intèrprets que faran reviure, i emocionar, el programa de les italianes compositores del segle XVII.

Monica Melcova, orgue, és natural d’Eslovàquia, i va estudiar a Viena a la Universitat de Música i Art Dramàtic. Com a solista desenvolupa una important activitat concertística a tota Europa i al Japó. Actualment és profesora d’improvisació a l’Escola Superior de Música del País Basc “Musikene”, a Sant Sebastià.

Mireia Latorre, soprano, obté el Títol Superior de Cant al Conservatori de Música del Liceu.Va estudiar la interpretació de la música antiga a l’Accademia di Musica F. Gaffurio, a Lodi (Itàlia). Es dedica a difondre el repertori barroc francès i italia escrit per dones compositores, així com el repetori de música inglesa del renaixement i del barroc. Compagina la interpertació musical amb la traducció i la docència de llengües estrangeres.

Peter Krivda, viola de gamba, és nascut a Eslovaquia. Va estudiar violoncel a l’Escola Superior de Música i Art Dramàtic a Bratislava. Ha estat profesor de viola de gamba a l’Acadèmia de Música Antiga de la Universitat de Brno (República Txeca); al Conservatori Superior de Música de Lisboa, i al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Han preparat un programa amb obres de:Caterina Assandra, Francesca Caccini, Isabella Leonarda, Monica Melcova. I també de les catalanes Isabel Güell i Carme Karr. Un programa que es completa amb quatre sonates de Domenico Scarlatti, i una obra de Bernardo Storace.

És un programa important, ple de sensacions musicals, que es podrà escoltar la tarda de diumenge vinent, a l’església del Vendrell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s