Concert d’Orgue: Mar Vaqué

El proper divendres, 27 de març, a les 9 del vespre s’inaugurarà la cinquena temporada de concerts a l’orgue del Vendrell organitzats per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, i amb al col·laboració amb l’Associació Musical Pau Casals i el Patronat de l’Auditoria Pau Casals.

El concert anirà a càrrec de Mar Vaqué.

Mar Vaqué neix a Tarragona el 18 de març de 1994. Comença a estudiar música a l’edat de sis anys al Conservatori de Tarragona, i als set inicia els seus estudis pianístics amb Elisenda Monné i més endavant amb Natàlia Oterino. L’any 2008 obté el primer premi en el VIII Concurs d’Interpretació Musical Vila de Salou.

El 2010 comença a rebre classes d’orgue sota el mestratge del professor Jordi Vergés. Més endavant rep classes també del professor Jonatan Carbó. Ha participat a masterclasses de Luca Benedicti i Naji Hakim. També ha rebut classes de Michael Radulescu, Montserrat Torrent, Guido Iotti, François Espinasse, Antonio Duarte, Roberto Fresco i Francesco Cera.

Durant el curs 2012-2013 obté el títol de Grau Professional de piano amb Matrícula d’Honor, i el novembre de 2013 obté el Premi d’Honor de Grau Professional per unanimitat en l’especialitat de piano.

Durant els seus anys d’estudi al conservatori ha participat en diferents edicions de la Mostra de Joves Pianistes de les comarques de Tarragona i ha realitzat concerts de piano, d’orgue i de música de cambra a diferents indrets de la seva comarca, com ara el Teatre Auditori de Salou, l’Auditori Pau Casals, La Selva del Camp o la Pobla de Mafumet.

Actualment estudia segon curs de grau superior d’interpretació en l’especialitat d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Oscar Candendo.

Interpretarà el Preambulum in E de Vincent Lübeck (1654-1740), la Canzon in G de Heinrich Scheidemann (1595-1663), de Johann Sebastian Bach (1685-1750) el Preludi i Fuga en re Major BWV 532 i les corals Nun komm der Heiden Heiland BWV 659 i BWV 660, i el concert acabarà amb la sonata en do menor op. 65 no.2 de Felix Mendelssohn (1809-1847)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s