Concert del COR ZÓNGORA

El concert corresponent al mes de desembre, de l’orgue del Vendrell, en la programació del Amics de l’Orgue, es farà divendres 5 de desembre, a les 21 h. (nou del vespre) i amb un programa que ja entra de ple en les festes de Nadal. Programa que conté aspectes importants, l’estrena d’obres dels compositors vendrellencs Carlota Baldrís i Albert Solé.

Obres que seran estrenades pel Cor Zóngora, cor femení que dirigeix la Montserrat Meneses, i per l’organista Jonatan Carbó.

El programa és el següent:

Suite de Nadal , per a cor de veus blanques i orgue, d’Albert Solé, que és estrena.

Sis cançons de Nadal,per a cor de veus blanques i orgue de Jordi Doménech, i tancarà el programa l’estrena de l’obra de Carlota Baldrís, Rondalla del bou, que es una peça que la compositora dedica al Grup Pessebrista del Vendrell pel seu 25è Aniversari.

El Cor Zóngora va néixer l’any 1996 en el si de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (EMMPAC) i està format per una trentena de noies, la majoria estudiants de l’escola, que treballen per aconseguir una acurada emissió vocal i per oferir una interpretació fidel i rigorosa de tota mena de repertoris, des de música antiga fins a contemporània.

Sota la direcció de la seva fundadora, Montserrat Meneses, ha pogut treballar i actuar amb músics tan diversos com Josep Vila, Josep Prats, Carlota Baldrís o la directora de cors Theodora Pavlovitch.
El setembre del 1998 va intervenir en l’enregistrament del disc Àngel amb el grup Lax’n’busto, amb música de Carlota Baldrís.

El 2005 va actuar com a cor convidat al Certamen de Música Religiosa de Caravaca de la Cruz (Múrcia), i el 2006 va ser escollit cor convidat a la Setmana Cantant Internacional de Tarragona. També el 2006 va participar, juntament amb el Quartet de trompes de l’OBC, al Festival de tardor que cada any organitza l’Auditori Pau Casals del Vendrell. Guardonat amb el premi Cohí Grau per la seva trajectòria musical, l’any 2007 va actuar a Munic. El 2008, dins el marc del Festival de Jazz del Vendrell, va compartir cartell amb el prestigiós saxofonista de jazz Dick Oatts.

Juntament amb Adrià Grandia a la viola de roda i Pere Olivé a la percussió, el cor va fer una reinterpretació del Llibre Vermell de Montserrat que va portar amb gran èxit a diferents escenaris de Catalunya.

Darrerament ha dut a terme dues produccions conjuntament amb l’Orquestra Camera Musicae: l’obra Stabat Mater de Pergolesi, sota la direcció de Tomàs Grau (2011); i Stabat Mater de Haydn, amb direcció de J. R. Pascual-Vilaplana (2012). També ha actuat al 31è Festival Internacional de Música Pau Casals, sota la batuta de Xavier Pagès (2011) i ha estat convidat a la darrera trobada de l’Atri dels Gentils a la Sagrada Família. Aquest Nadal va participar en la commemoració del 136è aniversari del naixement de Pau Casals amb l’espectacle “Cantem per la Pau”, creat per Joan Descals i Carlota Baldrís.

La direcció musical va a càrrec de Montserrat Meneses i Sendrós, que va iniciar els seus estudis musicals a l´Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

Des de fa sis anys és la directora musical del Concert de Nadal per a la gent gran, organitzat per la Regidoria de qualitat de vida, igualtat i esports de l’ajuntament de Barcelona en col•laboració amb l’Auditori de Barcelona.
Ha sigut membre de l’equip de professors de la FCEC, ha impartit diversos cursos de direcció coral i de pedagogia i ha col•laborat en diverses edicions del “T’encantarà”, organitzat per l’Auditori de Barcelona.

Jonatan Carbó i Casanellas estudià orgue amb la professora Maria Nacy al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Ha ofert concerts d’orgue arreu de Catalunya, a les Illes Balears, Espanya, França i Finlàndia. Alhora, ha col•laborat amb nombroses formacions vocals i instrumentals, com el Cor Vivadi, el Cor Liedercàmera o l’Orquesta Terrassa 48. Ha enregistrat el CD El Llibre de l’orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, del compositor Josep Soler Des de l’any 2000 és professor d’orgue a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s