Concert de la Coral anglesa RIPIENO

 

El divendres, 18 d’octubre, a l’església parroquial del S. Salvador del Vendrell i organitzat per l’Associació d’amics de l’orgue del Vendrell es va celebrar un concert de la coral anglesa Ripieno, sota la direcció de David Hansell. Van interpretar temes de Tomás Luis de Victoria i de William Byrd

El Ripieno Choir és un petit cor de cambra d’una trentena de cantants, dirigits per David Hansell. Realitzen una àmplia gamma de la música sacra i secular, que s’especialitza en la música del Renaixement i el Barroc. El cor té una reputació per la seva barreja vocal, enfocament professional, i programes basats en la seva pròpia recerca musical.

El Ripieno Choir té una història llarga. Va ser fundada el 1946, quan un petit grup d’amics amants de la música, que es reunien regularment per cantar al voltant del piano a la casa d’un membre, va tenir la idea de cantar nadales als hospitals locals per Nadal. Sota primer director del cor, John Guillaume, el repertori es va ampliar gradualment per incloure partsongs i madrigals.

El 1949, el cor va guanyar el concurs de cors al Festival de Música Surrey. Després de guanyar la copa per segona vegada, es va convidar a cor per cantar el compositor Ralph Vaughan Williams. Durant els anys 60, el cor va ser convidat a participar al concurs “Let the People Sing” de la BBC i va guanyar la secció regional tres vegades, arribant a les semifinals nacionals en dues ocasions. El Ripieno Choir va cantar al Royal Festival Hall com a part del Programa Llum Festival de Música de la BBC i va ser gravat per la BBC per emissions a l’estranger.

Hugh Goold va ser director del cor des de fa molts anys, i el Dr Reginald Jacques, director del Cor Bach, va ser el seu primer mecenes. David Hansell es va convertir en conductor de la Ripieno Cor a principis de 1996.

Des de llavors el repertori del cor ha continuat ampliant per incloure grans oratoris (Monteverdi 1610 Vespres, Passions de Bach, Missa en si menor, Oratori de Nadal) pels quals es dedicaven a conjunts d’instruments d’època i solistes principals, com la música i els compositors menys coneguts. El cor també ha expandit és l’abast geogràfic amb actuacions a tot el sud-est d’Anglaterra, i viatges a Europa, EUA i Sud-àfrica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s