Els Amics de l’Orgue del Vendrell construiran una nova figura de bestiari, un lleó

El Vendrell serà la setena ciutat de Catalunya que tingui un lleó de cartró-pedra. Els Amics de l’Orgue han decidit construir aquesta figura de bestiari, per acompanyar l’Àliga. Es presentarà el 25 d’abril, per Sant Marc.

L’Associació d’Amics de l’Orgue vol agrair el suport popular rebut en la restauració de l’orgue de l’Església Parroquial. I ho farà deixant per a la ciutat una figura de bestiari tradicional, solemne, com és un lleó. Més enllà de la desena de figures de bestiari festiu de foc del Vendrell, serà la segona figura zoomòrfica que representi el Vendrell, després de l’Àliga que es va presentar l’any passat.

Hi haurà un lleó per a adults i un lleonet que sortirà en la cercavila infantil. La intenció dels Amics de l’Orgue és que surti a ballar només al Vendrell (excepcionalment fora de la vila), en actuacions solemnes, i acompanyada d’una banda portant, que tocarà la música que ara estan component Jordi Quintana i Adrià Grandia, amb l’assessorament de l’historiador Salvador Arroyo. A diferència de la majoria de lleons existents, el del Vendrell el portarà un únic ballador, de manera que sigui més àgil i tingui més mobilitat.

El lleó és el símbol de l’evangelista Sant Marc, per la qual cosa Xavier Mercadé, president dels Amics de l’Orgue, ha manifestat la voluntat de fer-ne la presentació pública per Sant Marc, el 25 d’abril. Després, tornarà a sortir per Corpus, al costat de l’Àliga i els Gegants.

La Fura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s