CONCERT D’EN JORDI VERGÈS, ORGUE

Jordi Vergés 003

Jordi Vergés, organista de la Catedral de Tarragona, és l’intèrpret que els Amics de l’Orgue han convidat pel concert corresponent al mes de setembre, referents als concerts estables d’orgue que es fan a l’església del Vendrell, “una joia”.

Jordi Vergés, actuarà el divendres 5 de setembre, a les 9 del vespre (21 h) amb el següent programa:

 • D’Antonio de Cabezón
  (1510-1566)- “Diferencias sobre la Gallarda Milanesa
 • Marcello – (1684-1750)J.S. Bach – Concert en Re menor (BWV 974)
 • J.S. Bach (1685-1750)
  Preludi i Fuga en Do menor (BWV 549);
  Trio en Sol major (BWV 1027a) i la
  coral: “Schmücke dich, o liebe Seele” (BW (Engalana’t, ànima meva)
 • J. Ernst (1696-1715) – J.S. Bach
  Concert en Sol major (BWV 592)
 • Dietrich Buxtehude(1637-1707)Praeludium en Sol menor (BWV 149)

Jordi Vergés estudià la carrera de piano sota la direcció de Josep M. Raja en el Conservatori de Tarragona. Posteriorment, sentint-se atret per l´orgue, inicià els seus estudis en el Conservatori Municipal de Barcelona amb el professor Jordi Alcaraz i, sota la direcció de la prestigiosa organista Montserrat Torrent, acabà els graus Mitjà i Superior de l´esmentat instrument ambdós amb Matrícula d´Honor i Premi d´Honor per unanimitat. Més tard es graduà com a professor superior d´orgue.

Amplià els seus estudis amb el professor Hans van Nieuwkoop al Sweelinck Conservatorium d´Amsterdam, on després continuà perfeccionant el seu repertori organístic amb Pieter van Dijk i Jaques van Oortmerssen i ha participat en cursos d’interpretació amb M. Torrent, M. Radulescu, L.F. Tagliavini.

L´any 1986 guanyà el Primer Premi d´orgue en el “Concurs Permanent de Joves Intèrprets” de JJ.MM. d´Espanya celebrat a l´església de Sta. Maria de Maó (Menorca)., Ha estat membre invitat de la “Joven Orquesta Nacional de España” (JONDE) i també ha estat premiat per la fundació “R. Parramon” de Barcelona.

Ha donat nombrosos recitals arreu dels Països Catalans, Espanya, Europa i E.U.A., essent invitat en importants festivals internacionals de música.

L’any 1996 amb el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Tarragona creà el Festival Internacional d’Orgue de Tarragona del qual n’ha estat director artístic durant les dotze edicions en que s’ha celebrat.

L’any 2009 va participar amb diversos concerts i amb una ponència organitzada pel Departament d’Orgue de la University of Washington a la Western Early Keyboard Association Conference celebrada a Tacoma (Seattle- E.U.A).

És coautor, junt amb l’escriptora Fina Anglès, del llibre “Orgues del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre” que ha editat la Diputació de Tarragona l’any 2013.

Ha enregistrat per Catalunya Música, RNE i ha efectuat enregistraments discogràfics per Loft Recordings (Seattle- E.U.A.), “La Bottega Discantica” (Milà- Itàlia) i Audiovisuals de Sarrià (Barcelona).

Actualment és professor d’orgue del Conservatori Professional de Tarragona i organista titular de la Catedral de Tarragona.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s