Concert d’orgue a la fresca amb Lucie Žáková i Carlos Arturo Guerra

Lucie y Carlos_Cardenete_junio 2014 2

 

Els “Amics de l’Orgue” del Vendrell, a més de continuar una valuosa programació mensual, a l’orgue de l’església parroquial –l’Orgue del Vendrell, una joia- fan mans i mànigues per donar a conèixer aquest important instrument i fer-lo accessible a tots els públics.

Tanta és la voluntat de divulgació, tant és l’esforç que hi posen, que per divendres vinent 18 de juliol, a les deu del vespre (22 h.) han programat un insòlit concert d’orgue a la fresca.

I el lloc escollit per què el públic pugui escoltar i veure el concert és la placeta del carrer Major del Vendrell, un lloc recollit on hi haurà una pantalla panoràmica i arribarà el so de l’orgue en bones condicions.

Els organistes convidats són Lucie Záková i Carlos A. Guerra, intèrprets que han preparat un programa interessant amb obres de Cabanilles, Mozart, Bizet i altres. Programa que comprèn la interpretació a quatre mans, i també de manera individual. Carlos A. Guerra, anirà fent comentaris al públic assistent per facilitar-ne la comprensió i el divertiment. Aquest organista és nascut a Belmonte (Conca) el 1978. S’inicia en l’estudi del piano l’any1993 amb el pianista Manuel Ángel Ramírez. El 1997 entra al Conservatori Professional de Música de Conca, realitzant els estudis de piano amb Mª Teresa Untoria Atienza.

El 2006 va organitzar i participar com a intèrpret als concerts postinaugurals de l’orgue de l’Epístola de la Catedral de Conca i, posteriorment, dins de la Setmana de Música Religiosa de Conca, a l’orgue de l’Evangeli, després de la seva restauració. Ha realitzat cursos de perfeccionament tècnic i artístic amb organistes de renom com DanielRoth, Michel Bouvard, Jan Willem Jansen, Montserrat Torrent, Fausto Caporali i Edoardo Bellotti entre altres, compaginant aquesta formació amb la seva activitat concertística com a solista, acompanyant i a dúo amb l’organista i clavecinista Lucie Záková.

Des del 2012 treballa com a harmonista al taller d’orgueneria Hermanos Desmottes de Landete (Conca).

Lucie Žáková , és nascuda a Litomyšl ( República Txeca ), va començar des de molt jove a estudiar piano i es va especialitzar en orgue i clavicèmbal a l’Acadèmia d’Arts Interpretatives de Praga.

Ha ofert concerts en molts països, incloent Àustria, Alemanya, Holanda, Anglaterra, Espanya, i especialment a França, on ha participat en importants cicles i festivals (La nostra-Senyora de Paris, Versailles, Carcassona, Tolosa etc) promocionant, interpretant i donant a conèixer en primer lloc la música del seu país. Lucie Žáková centra una part de la seva activitat com a organista en la litúrgia, destacant l’església del Nen Jesús de Praga i la Parròquia francesa de Sant Josep. Des de la seva infantesa ha viscut a la casa del compositor B. Smetana, cosa que sens dubte ha influït molt positivament en la seva vocació musical .

L’entrada al públic, per participar en el concert d’orgue a la fresca, és única, i costarà sis €, amb l’afegit que a la mitjà part hi haurà coca i cava per als assistents. Els Amics de l’Orgue del Vendrell fa dies que preparen aquest esdeveniment musical al carrer, amb la simbologia afegida de treure l’orgue de l’església i apropar-lo a tothom.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s