Concert d’orgue, viola de roda i flabiol

Trio OK 2

 

L’orgue del Vendrell, joia de la música, tornarà a tenir un valor rellevant en l’activitat musical del Vendrell, en la programació estable que organitzen els Amics de l’Orgue.

I divendres, 13 de juny, a les 21 h. i a l’església parroquial del Vendrell, Josep Mateu, orgue; Adrià Grandia, viola de roda; i David Puertas, flabiol, oferiran un concert, fonamentat en l’acostament de la sonoritat de la música tradicional a l’orgue. Arranjaments de cançons tradicionals com El Rossinyol o la Cançó del lladre i composicions originals d’Adrià Grandia, formen el programa de les obres que s’interpretaran. Serà un concert fresc, diferent, personal. La música tradicional i el seu so serà el punt de partida, i el camí musical s’anirà recorrent amb molts espais per la improvisació, la creació i el llenguatge modern.

Josep Mateu, orgue, (Tarragona, 1976) és un músic eclèctic i polifacètic que reparteix la seva activitat exercint com a compositor i arranjador. És intèrpret tant de música antiga –organista i clavecinista-, com de música de tendències actuals -teclista i sintetista-; així com també en la pedagogia de les seves diverses activitats. Va fer estudis musicals inicialment a l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls, i més tard al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona, en les especialitats de piano, clavicèmbal, orgue i composició. És organista-clavecinista de la Psallite Capella de Música, i col·labora amb l’Orquestra Càmera Musicae, la Capella Ducal de Gandia i diversos conjunts vocals.

Actualment també és professor de llenguatge musical de Grau professional a l’Escola Municipal de Música de La Selva del Camp, així com professor de l’Escola Municipal de Música d’Alió, creada i dirigida per ell mateix.

David Puertas, flabiol, músic i periodista, s’ha especialitzat en projectes de divulgació musical. És Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i Professor de Flabiol pel Conservatori Superior del Liceu.

En els darrers vint anys ha estat assessor artístic, comentarista i presentador d’activitats musicals organitzades per institucions com l’Auditori Pau Casals del Vendrell, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), el Palau de la Música Catalana, la promotora Ibercàmera, l’orquestra Camerata XXI de Tarragona, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l’Orquestra de Cambra de Granollers, Ràdio Nacional d’Espanya, TV3.

Adrià Grandia, viola de roda, (St. Fruitós de Bages, 1981). Des de fa temps que ha escollit la viola de roda com a instrument, i la música com a llenguatge. Es va iniciar amb la viola de roda de la mà de Marc Egea i ha continuat la seva formació amb els grans mestres de l’instrument: Sebastián Tron, Pascal Lefeuvre, Daniel Frouvelle, Marc Anthony, Pilles Chabenat i Valentin Clastrier.

Interessat amb les diferents èpoques musicals que ha travessat aquest instrument, ha treballat el repertori medieval (Stella Splendens, la Ghirona), el repertori barroc per a la viola de de roda; la música contemporània (Bandaeria) i pop-rock(Astrud, Electrik Consort). L’any 2011 presenta el seu primer disc, en solitari, que porta per nom DIVISA on pretén aportar noves sonoritats. Compagina la feina d’intèrpret amb la de mestre, tan al Tradicionarius de Barcelona, com a l’escola Músics del Vendrell. I també ha estat convidat a fer cursos, com a l’Encontro de Zanfona Contemporània. L’any passat va fer una gira a Bèlgica. I actuacions a Huesca, Zaragoza, Madrid, Sitges i a altres llocs del país.

Tres instruments, tres sonoritats, tres intèrprets. La comunicació musical entre l’orgue, la viola de roda i el flabiol. La contraposició entre musica tradicional i popular, i la improvisació. Tot un repte que oferiran els intèrprets del concert de divendres: Josep Mateu, orgue; Adrià Grandia, viola de roda; i David Puertas, flabiol.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s