CONCERT D’ORGUE: Alvaro Posada. Patrocinat per Caves Miquel Pons

alvaro posada orgue

Els Amics de l’Orgue del Vendrell hem programat un concert extraordinari pel proper dijous, dia 5 de juny, a les 21 h., a l’església parroquial del Vendrell.

La singularitat d’aquest concert recau en l’organista convidat, el colombià Alvaro Posada; en el programa que es podrà escoltar, amb una part dedicada exclusivament a la música colombiana; i en el fet que el concert no forma part de la programació habitual. Com a conseqüència de tot plegat, i en atenció al públic que habitualment assisteix als concerts, l’entrada serà gratuïta. El concert es patrocinat per Caves Miquel Pons.

Alvaro Posada, organista, pianista i director d’orquestra, va nèixer a Medellín. L’any 1977 va ser fundador i director de la “Orquesta de Cámara de Envigado”; així com del “Festival de Música Religiosa de Medellín”.

També ha estat violinista de la “Orquesta Sinfónica Juvenil de Colombia”, i violinista convidat de la “Orquesta Simón Bolivar de Venezuela”.

Porta més de trenta cinc anys de vida artística durant els quals ha fet concerts a Itàlia, França, Espanya, Grecia, Austria, El Vaticà, EE.UU., Rúsia, Egipto, Israel, Brasil, Argentina, Venezuela, Perú; Mèxic, Costa Rica, El Salvador, i arreu de Colombia. I ha enregistrat deu discs com a solista.

També va ser organista del grup ciclista “Manzana Postobón”, fet que li va permetre divulgar la música colombiana a les arribades ciclistes a Europa.

Ha estat presentador a “Tele Antioquia” de Colombia, als musicals “Serenta” i “”Café Musical”.

A l’any 2010 va participar en el “Gran Concierto de Conmemoración de los 200 años de la independencia de Colombia” oferint concerts d’orgue a les esglésies de Sant Pere i Sant Pau a Moscou; a Sant Petersburg; i a l’església de San José a Madrid. En aquests concerts va interpretar obres més representatives dels diferents “departamentos” de Colombia, algunes obres de música barroca colombiana, junt amb una mostra del folklore d’aquest país.

El programa que Alvaro Posada ha preparat consta de dues part ben diferenciades, la primera amb les obres de: J.F. Haendel Sarabanda; d’A. Vivaldi Concert en La menor; de J. Clarke Voluntario en re Mayor; i de J.S. Bach, Cantata 147.

I la segona part amb música colombiana: Bunde Tolimense de Alberto Castilla; Pastasd’hilo de Carlos Vieco Ortiz; Guabina Chiquinquireña de Alberto Urdaneta; La Gata Golosa de Fulgencio García; La Guanera d’autor anonim; Lejano Azul de Luis Antonio Calvo; i acabant amb el Homenaje a la Costa Atlántica de Bermúdez, Barros y Escalona.

La singularitat d’aquest concert té el valor afegit de donar a conèixer la música de Colombia, i d’atreure els colombians que viuen al Vendrell per conèixer una de les joies de la població: “l’orgue”.

Miquel Pons

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s