CONCERT D’ORGUE: Jordi Cabré

cabre

Quan a l’any 2010, un cop restaurat l’Orgue del Vendrell, els Amics de l’Orgue es van proposar de tenir una programació estable de concerts d’orgue, van iniciar un treball que han mantingut des del 2011, amb un calendari de concerts, on s’han convidat rellevants organistes i formacions de cambra.

L’organista convidat pel concert corresponent a la programació d’aquest any i del mes de maig és en Jordi Cabré, que farà sonar l’Orgue de l’església parroquial, el divendres, 9 de maig, a les 21 h.

En Jordi Cabré és nascut a Riudecols, s’inicià musicalment de la mà dels seus pares i es forma pianísticament amb Josep Maria Raja.

Posteriorment, se sent atret per la música d’orgue i el seu instrument, reprenent els seus estudis d’interpretació amb Jordi Vergés i Riart al Conservatori Professional de Música de Tarragona, qui l’ajudà a fer créixer de forma decisiva l’estimació i l’interès per la música.

Continua la seva formació organística realitzant els estudis superiors d’interpretació a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb el professor Oscar Candendo Zabala.

Actualment està complementant la seva formació a la Hochschule für Musik und Theater a Munic, amb el professor Bernhard Haas.

Durant la seva etapa formativa ha realitzat diferents cursos d’interpretació, tant nacionals com internacionals, en els que ha pogut rebre indicacions d’organistes com Michael Radulescu, Michel Bouvard, L. F. Tagliavini, Luder Lohmann, Jurgen Essl, Naji Hakim, Jon Laukvik, Francesco Finotti, Jurgen Kursawa, Montserrat Torrent, entre d’altres.

Al llarg d’aquests anys ha pogut realitzar diferents audicions i concerts a Catalunya, País Basc, Espanya, França i Alemanya, participant en cicles de concerts com “Els orgues de Catalunya” i el “ciclo de los Venerables” a Sevilla, dels quals alguns d’ells han estat enregistrats i retransmesos per Catalunya Música i Radio Nacional.

L’any 2005 es llicencià en Enginyeria Informàtica per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

El programa que en Jordi Cabré ha preparat acuradament, és el següent:

  • Preludi i Fuga, BWV 547 i la Coral “O Mensch,bewein dein Sünde groB”, de J. S. Bach.
  • Allein Gott in der Höh sei Her, de Jan Pieterszoon Sweelink.
  • Batalha de 5º Tom, de Fr. Diego de Conceiçâo.
  • Sonata, de Bernardo Pasquín
  • Tierce en Taille,  de Nicolas de Grigny
  • Choral. Preludi i Fuga, de J.L. Krebs.

El concert podria resumir-se, d’una manera prou senzilla, en una hora d’excel·lent música d’orgue.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s