CONCERT D’ORGUE: Jonatan Carbó Casanellas

031014_1524_CONCERTDORG1.jpg

L’Orgue del Vendrell, una joia, torna a ser el protagonista de l’activitat musical al Baix Penedès. I ho és amb el concert que es farà divendres, 14 de març, a les 21 h, a l’església parroquial de Vendrell. Concert d’orgue que anirà a càrrec de Jonatan Carbó.

Jonatan Carbó va estudiar orgue al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb la professora Maria Nacy, obtenint el Títol Superior d’Orgue i els Premis d’Honor de Grau Mitjà i Superior. Posteriorment va realitzar estudis de postgrau sobre la música hispànica dels segles XVI a XVIII al Consejo Superior de Investigaciones Científicas de Barcelona amb la professora Montserrat Torrent. També ha ampliat la seva formació en nombrosos cursos d’especialització amb els professors Michael Radulescu, Daniel Roth, Matteo Imbruno, Andreas Liebig i Bernard Winsemius, entre d’altres.

Ha ofert recitals en orgues d’arreu de Catalunya, Illes Balears, Espanya i França, destacant els orgues de la Catedral de Barcelona, Catedral de Girona, Basílica de Santa Maria de Maó, Catedral de Perpinyà, Basílica del Monestir de Montserrat, Església de Los Venerables de Sevilla.

Ha realitzat un CD amb l’obra “El Llibre d’orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès” del compositor Josep Soler Sardà, enregistrat al mateix orgue de Vilafranca. També ha estat enregistrat per l’emissora de ràdio Catalunya Música.

Ha col.laborat amb moltes formacions vocals i instrumentals com el Cor Liedercàmera, Cor Vivaldi, l’Orquestra Terrassa 48 o l’Orquestra de Cambra del Cambra del Garraf.

És professor d’orgue al Conservatori de Grau Mitjà “Mestre Joan Just i Bertran” d’Igualada i a l’Escola Municipal de Música “Pau Casals” del Vendrell.

El programa que interpretarà comprèn les següents obres:

Kochersperger Spanieler de Hans Kotter (c1485-1541) ; The Carmans Whistle de William Byrd (c.1540-1623)    ; Cuarto tiento de cuarto tono de Francisco Correa de Arauxo (1584-1654) de Variationen “Wo Gott zu Haus nit gibt sein Gunst” op. 18/25-30 d’Hugo Distler(1908-1942); i per acabar el concert amb les obres de Johann Sebastian Bach (1685-1750): Sonata V en Do major, BWV 529; Ricercar a 6 de l’Ofrena Musical, BWV 1079, i la Toccata i fuga en re menor, BWV 56.

Un concert que possibilita tornar a sentir l’Orgue del Vendrell amb totes les seves possibilitats sonores, un bon concert.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s