Concert d’orgue i Cant: Marta MATHÉU i Miquel GONZÁLEZ

El divendres 15 de setembre a l’església parroquial del S.S. Salvador del Vendrell a les 9 del vespre concert amb l’organista Miquel González i amb la soprano Marta Mathéu

Marta Mathéu, soprano

 

Neix a Tarragona. Ingressa al Conservatori Professional de la seva ciutat natal on cursa les especialitats de piano, cant i orgue, on obté les qualificacions màximes. Cursa el Grau Superior de Cant amb la catedràtica A. L. Chova al Conservatori Superior de Música de València, on obté Matrícula d’Honor.

Ha rebut consells de Montserrat Caballé, Helena Obratzova, Ana María Sánchez, Enedina Lloris, Isabel Penagos, Carmen Bustamante, Robert Expert, Miguel Zanetti i Wolfram Rieger.

Ha cantat en importants sales de concerts tant nacionals com internacionals sota la batuta de directors com J. Casas, J. Vila, F. Ciofini, F. Biondi, Marzio Conti, G.Voronkov, M. Papadopoulos, A. Leaper, M. Valdivieso, V. Pablo Pérez, A. Ros Marbà, M. Corboz, E. Oue, Sir N. Marriner, I. Bolton, i també en formacions de cambra i amb solistes com Roger Vignoles, Albert Guinovart, Hiro Hurosaki, Francisco Poyato, Mac McClure, Trio Jess, Trio Arriaga, entre d’altres.

Ha esta guardonada en concursos i festivals d’àmbit internacional diversos, destacant el segon premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de JJMM d’Espanya (2005), el primer premi del X Certamen per a Veus Joves Manuel Ausensi (2007), el premi del públic en el VII Concurs de Cant Montserrat Caballé (2007) i el segon premi, el Premi Mozart, el premi al millor cantant espanyol i el premi del públic en la categoria femenina del XLV Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, celebrat a Barcelona (2008). Ha rebut també el Diploma al Mèrit Cultural de la Ciutat de Tarragona (2011) per la seva trajectòria artística internacional.

Gràcies a la versatilitat de la seva veu, té a l’abast obres que abracen des del barroc fins a la música contemporània, que li han permès d’estrenar òperes de J. Rodríguez-Picó, A. García Abril o A. Gaos. Atreta també per la vessant d’actriu ha participat en diferents espectacles teatrals sota la direcció d’O. Grau i F. Madico, entre d’altres.

En el camp operístic va debutar en escena l’any 2008 dins el Festival Mozart amb Le nozze di Figaro, amb direcció musical de Víctor Pablo Pérez i escenografia de G. Strehler. Des d’aleshores ha interpretat, entre d’altres: Don Giovanni (Donna Anna) i La clemenza di Tito (Servilia) de W. A. Mozart, Babel 46 (Berta) de X. Montsalvatge, Das Rheingold (Woglinde) i Götterdämmerung (3a Norna i Gutrune) de R. Wagner i Jenufa (Die Richterin) de L. Janacék.

Té al mercat diversos CD del segell Klassicat (Pour une larme i Amor de dona). També ha enregistrat per a RTVE, TV3, Catalunya Música i RNE.

 

 1. MIQUEL GONZÁLEZ, organista

   

   

  Nascut a Badalona l’any 1967. Inicia els seus estudis musicals des de molt jove, diplomant-se com a professor superior d’orgue, clavicèmbal i llenguatge musical.

  Estudia la carrera d’orgue amb el catedràtic Josep Maria Mas Bonet, obtenint Matrícula d’Honor Fi de Carrera i Premi d’Honor al grau Superior (1988). Complementa els seus coneixements d’orgue amb el mestratge de Montserrat Torrent (1990-1997) en cursos de postgrau al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, al Conservatori Professional de Badalona i en el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (a la seva seu de Barcelona), perfeccionant la seva formació amb nombrosos cursos d’orgue i clavicèmbal arreu d’Europa. A més a més estudia els cursos superiors de clavicèmbal amb M. Lluïsa Cortada.

  L’any 1988 aconsegueix el Primer Premi d’Orgue del Concurs Nacional de Joventuts Musicals d’Espanya a l’orgue de la Catedral de Girona; i l’any 1991 és guardonat amb el premi Ruiz-Morales a una de les millors interpretacions del curs universitari “Música en Compostela”.

  És seleccionat per a participar als concursos de Nüremberg-Alemanya (1995) i Chartres-França (1996).

  Va col·laborar des de l’any 1997 fins al 2001 com a organista-acompanyant dels concerts de l’Escolania i de la Capella de Música de l’Abadia de Montserrat.

  Efectua diversos enregistraments discogràfics pels segells Discos Abadia de Montserrat-DAM (d’orgue sol i amb la Escolania de Montserrat), Tritó Edicions i amb la Institución Fernando el Católico de la Diputació Provincial de Saragossa per a la difusió de la música catalana i espanyola, remarcant especialment el dedicat a la presentació del nou orgue construït recentment al Monestir de Montserrat.

  És autor del llibre Els Orgues de les comarques de Lleida i del Principat d’Andorra (Ed. Pagès Editors) sobre el patrimoni organístic actual i històric de les terres lleidatanes i Andorra.

  Actualment és professor d’orgue del Conservatori Professional i Municipal de Música de Lleida; organista de la Parròquia Major de Santa Anna de Barcelona i de l’església de Santa Maria de Badalona; i treballa en la elaboració de la seva tesi doctoral (a l’UAB) sobre la evolució de l’orgue a Catalunya durant el s.XVIII.

   

   

  P R O G R A M A                                        

   

  GIOVANNI BATTISTA PERGOLESI (1710-1736)

 • Vidit Sum (de l’Stabat Mater)

 

JOHANN LUDWIG KREBS (1713-1780)

 • Trio in C **

 

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750)

 • Cantata BWV 1. Ària “Ompliu-vos de la divina flama celestial”
 • Praeludium et Fuga in f BWV 534 **
 • Cantata BWV 202. Ària “Phöbus eilt mit schnellen Pfeiden”

 

GEORG FRIEDRICH HAENDEL (1685-1759)

 • Ària “Oh! Had I Jubal’s lyre” (de l’oratori Joshua)
 • Ària “Rejoice greatly” (de l’oratori d’El Messies)
 • Ària “Ombra mai fu” (de l’oratori Xerxes)

 

JEAN FRANÇOIS DANDRIEU (1682-1738)

 • Ofertori en Re (del primer Llibre d’Orgue) **

 

CAMILLE SAINT-SAËNS (1835-1921)    

 • Ave Maria

 

ANTONI CATALÀ (1891-1978)

 • Ave Maria

 

ÀNGEL RODAMILANS (1876-1973)

 • Moreneta en sou

 

POPULAR CATALANA

 • El cant dels ocells

   

 

 

** Obres per a orgue sol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s