Concert d’orgue i violoncel: 33è Festival Internacional de Música Pau Casals

El divendres 9 d’agost a l’església parroquial del S.S. Salvador del Vendrell a les 10 del vespre concert amb el violoncel·lista Roel Dieltens i de l’organista Bart Naessens dins del Festival Internacional de música Pau Casals del Vendrell

Roel Dieltens

Va començar els seus estudis de violoncel als 15 anys. El 1979 va emprendre els seus estudis amb André Messens al Reial Conservatori Flamenc de Antwerp i en la Capella de Música de la Reina Isabel, a prop de Brussel·les. Després va estudiar amb Pierre Fournier a Gènova, i amb André Navarra a Siena, Wolfenbüttel, i Detmold.

Roel ha estat solista amb directors com F. Brüggen, J. Caeyers i Ph Herreweghe. En 1992 va ser aclamat com Artista de l’any del Festival Internacional Flandes. Els seus enregistraments dels concerts de Vivaldi van guanyar el Premi Diapason d’or el 1998 i el Premi Caecilia el 1999. S’ha interessat particularment en la música contemporània, col · laborant amb compositors belgues com Luc van Hove, Victor Legley, Jacqueline Fontyn i amb l’americà William Bolcom. El 1995 va fundar Ensemble Explorations.

Ensenya violoncel a l’Institut Lemmens de Louvain ia la Musikhochschule Winterthur de Zuric.

Bart Naessens


Després dels seus estudis al Conservatori de Bruges amb Chris Dubois, Bart Naessens es va graduar en Màster en Música (orgue) a la Lemmensinstitute a Lovaina amb Luc Ponet. Després que es va especialitzar a París en música simfònica francesa d’orgue, on va obtenir un diploma superior – l’anomenat Prix d’Excellence, 2005 amb la més alta distinció i felicitacions del jurat.

Va començar estudis de clavecí simultàniament amb Kris Verhelst i direcció d’orquestra la realització d’estudis amb Edmond Saveniers i va obtenir dos mestratges. Ell va prendre moltes classes magistrals, fins i tot amb Ben Van Oosten, Ludger Lohmann, Louis Robillard, Leo Van Doeselaar, Menno Van Delft, Trevor Pinnock, i Skip Sempé.

En aquest moment, s’està fent un estudi doctoral sobre “l’claviorganum ‘a la Universitat de Lovaina.

Bart és un interpret molt respectat de baix continu (degut al seu estudi sobre ‘Música Antiga’ ). D’altra banda, se li veu amb freqüència a Bèlgica i a l’estranger amb els programes més divergents, que van des de la música polifònica fins a creacions de peces recentment compostes. A causa d’això, ha estat contractat per nombrosos músics eminents i conjunts i orquestres de renom, com ara exploracions Ensemble Il Gardellino, Zefiro Torna, De Nederlandse Bachvereniging, Collegium Vocale Gent, Currende (consort), Koor en Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg, Vlaams Radiokoor a-Orkest, de Filharmonie, …

Des de 1999 és organista principal a l’església Sint-Gillis, a Bruges. És professor d’orgue i clave en el Lemmensinstituut Lovaina i de l’acadèmia de música a Blankenberge. Des 2012 ell és clavecí-pianista acompanyant al Conservatori Reial de Brussel · les i a l’Institut Lemmens.

Darrerament s’ha dedicat més a la direcció de conjunts, cors i orquestres. Això ha donat lloc a notables actuacions com a director. A més d’això, és el director artístic del cor de cambra semiprofessional “Roeselaars Kamerkoor ‘.

Juntament amb la seva dona Amarilis Dieltiens, va fundar l’ensemble Capriola di Gioia. En conjunt, se centren en les interpretacions originals i es mouen en repertori barroc desconegut. El 2010 va fundar l’orquestra BachPlus en X-Travaganza per crear un nou enfocament alhora d’interpretar el repertori de cantates de Johann Sebastian Bach i els seus contemporanis. Amb el conjunt X-Travaganza.

PROGRAMA

Tiento XXIII por A la mi re

J. B. Cabanilles (1644-1712)

Sonata per a violoncel i orgue en Sol major

D. Gabrielli (1651-1690)

Schmücke dich, o liebe Seele BWV 654

J. S. Bach (1685-1750)

Sonata per a violoncel i orgue en La major

D. Gabrielli

Concert per a violoncel i orgue en La major

C. Ph. E. Bach (1714-1788)

Preludium en Mi menor

N. Bruhns (1665-1697)

Sonata per a violoncel i orgue BWV 1029

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s