L’Associació d’amics de l’orgue del Vendrell col.labora en el concert inaugural de l’orgue de la Catedral de Tarragona

20130623-111222.jpg

La nostre associació ha participat en els actes de la inauguració de l’orgue de la catedral de Taarragona. Concretament en la gravació del concert inaugural tamt amb audio com en video, i la retransmissió del concert per pantalla gran.

La catedral de Tarragona ha estrenat nou orgue el diumenge 16 de juny del 2013 a la tarda. Ho ha fet amb un concert inagural al qual han assistit centenars de persones que han omplert la basílica tarragonina per sentir el repertori del professor holandès Wim Diepenhorst, peces de Cabanilles, el pare Antoni Soler, Nicolás de Grigny i Johann Sebastian Bach. S’han tancat així dues dècades d’aspiracions, com ha destacat l’organista de la Catedral, Jordi Vergés.

Els tarragonins han estat esperant més de 20 anys per veure com es complia el somni de tenir un orgue que estigués a l’alçada de la caixa que el resguarda, una joia del segle XVI que també s’ha restaurat.

El nou orgue s’ha construït a Holanda de manera artesanal i, s’ha trigat dos mesos només per afinar els més de 2.700 tubs que té, a més dels tres teclats manuals i un de pedal.

El conjunt de les actuacions ha tingut un cost d’uns 2 milions d’euros.

3/24

20130623-111046.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s