Concert amb la Coral de la Universitat Rovira i Virgili i Jean Claude Guidarini amb l’Orgue del Vendrell


El proper divendres a les 9 del vespre concert amb la Coral de la Universitat Rovira i Virgili i l’organista Jean Claude Guidarini a l’església parroquial del S.S. Salvador del Vendrell, i dins del cicle de + Músiques de l’Auditori Municipal Pau Casals del Vendrell.

La Coral de la Universitat Rovira i Vrigili va ser fundada a la primeria de l’any 1991 per la seva actual directora, Montserrat Rios.

El treball seriós i constant que realitza la Coral de la URV, li ha permès portar a terme un seguit d’activitats que li han donat un prestigi merescut dintre del món coral universitari.

El seu repertori inclou obres “a capella” d’autors del segle XVI fins a composicions escrites al segle XXI, i també moltes de les grans obres escrites per a cor, orquestra i solistes: Rèquiem de G. Fauré, Requiem de M.Duruflé, Requiem de Mozart, Magnificat i Passió segons Sant Joan de J.S.Bach, Gloria de Vivaldi, Simfonia dels Salms de Stravisnky, Missa a doble cor de Frank Martin, Missa de Berlin de Arvo Pärt, Missa en Sol Major de F. Poulenc.

Ha realitzat dues col·laboracions a l’Auditori Nacional de Catalunya amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya: La Creació de F.J. Haydn i la Vuitena simfonia de G.Mahler.

L’any 1996 va guanyar el primer premi al concurs internacional de cores universitaris que es va reali8tar a Pardubice (Txèquia). També ava aconseguir el primer premi al concurs nacional de Ejea de los Caballeros a l’abril de 2000, el segon premi al Concurs Internacional de Cantonigrós al 2005 i el promier premi en Polifonia i el segon en Folklore al Primer Concurs Coral “A Capella” que es va celebrar a Berrioplano (Pamplona) al març del 2010.

Ha realitzat concerts a Itàlia, Suïssa, Irlanda, França, República Checa, Rússia, Nicaragua, Guatemala i El Salvador.


Jean-Claude Guidarini a estudiat l’orgue al Conservatori National de Tolosa de Llenguadoc amb Jan-Willem Jansen i Michel Bouvard.

El seu interès per la construcció d’orgues el porta a treballar durant tres anys al Gabinetto Restauro Organi del Palau Pitti a Florència. Atret per diferents tipus de música, és un apassionat del repertori i dels instruments del segle XIX. Ha publicat diverses edicions en facsímil i reedicions de peces d’orgue d’aquest període i actualment està preparant una obra sobre la Manufacture d’Orgues Théodore Puget Père et Fils.

És convidat regularment per realitzar concerts a França i a l’estranger. Ha realitzat gravacions per la televisió France 3 i la televisió catalana i ha gravat un CD sobre el gran orgue de l’Institut Catòlic de Tolosa de Llenguadoc.

Jean-Claude Guidarini es organista titular del gran orgue Cavaillé-Coll de la catedral Saint-Alain, de l’orgue Puget de l’església Saint-François de la ciutat de Lavaur i també de l’església Notre-Dame du Taur de Tolosa.

El Concert es retransmeterà en directe per Internet a l’adreça: DIRECTE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s