Concert d’orgue: Eduard Vila Perarnau

El proper divendres, 1 de març del 2013 s’inicia la programació de concerts d’orgue organitzats per l’Associació d’amics de l’orgue del Vendrell amb la col·laboració de l’Associació Musical Pau Casals del Vendrell i el Patronat Municipal de l’Auditori Pau Casals. El concert anirà a càrrec de l’organista Eduard Vila i Perarnau a l’orgue de l’església parroquial del S.S. Salvador del Vendrell a les 9 del vespre.

 

 

Eduard Vila i Perarnau, Organista

Neix a Martorell (Catalunya) l’any 1984.

Als 10 anys, ingressa a l’Escolania de Montserrat, on és solista amb el P. Ireneu Segarra. També hi estudia piano, violí i orgue.

Als 14 anys, abandona l’Escolania per anar a Barcelona on amplia estudis de piano amb Mª Lluïsa Reñaga i Albert Atenelle. Els estudis d’orgue els amplia a Terrassa on té com a mestres Jordi Figueras i Montserrat Torrent.

Guanya varis premis com a pianista (Berga 1999, Vilafranca 2001) i aquest mateix any funda i dirigeix l’Escolania d’Olesa de Montserrat.

L’any 2003, és nomenat director assistent de l’Escolania de Montserrat. Amb ell, l’Escolania ha realitzat produccions importants i l’ha permès de treballar amb músics de la talla de Harry Bicket, Jordi Savall, Mistislav Rostropovitx entre d’altres i en espais tan emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, l’Auditori i altres espais de la geografia espanyola i europea.

L’any 2009 assumeix la direcció del cor Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires i aquest 2010 la de la coral Montau de Begues i la direcció adjunta de la Polifònica de Vilafranca del Penedès.

Ha estudiat fenomenologia i direcció orquestral i coral amb el mestre Francesc Llongueres.

Actualment compagina l’activitat de director amb estudis superiors de direcció coral a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb el mestre Johan Duijck.

Ha participat en dues ocasions (2005 i 2006) com a professor convidat en les Trobades d’animadors de cant per a la litúrgia que se celebren a Montserrat cada estiu.

Ha enregistrat varis CD’s com a organista amb l’Escolania de Montserrat.

 

 

Programa del concert:

ORGANUS PRO MISSA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s