Visita a l’orgue del Vendrell dels assistents al curs de formació d’organistes d’Esglèsia

El dijous 30 d’agost del 2012, ens van visitar els alumnes i professors del curs de formació d’organistes d’Església organitzat per l’abadia de Montserrat en la seva XX aniversari.

L’associació d’amics de l’orgue del Vendrell van fer una petita exposició sobre la història de l’instrument així com tot el procés que s’ha fet per la restauració de l’orgue. En Ramon Oranias va arrodonir l’exposició explicant aspectes tècnics i d’estil acompanyat per l’organista i professor del curs en Pau Riuró que va improvisar diferents temes perquè els assistents poguessin seguir les explicacions.

Agraïm la a l’organització del curs de què hagués incorporat en el curs aquesta visita.

Us transcrivim el programa del curs:

 

Del 27 d’agost a l’1 de setembre de 2012 se celebra a Montserrat la 20a edició del Curset de Formació per a Organistes d’Església;”>. S’ofereix a totes les diòcesis catalanes, amb el patronatge de la Conferència Episcopal Tarraconense, i s’adreça a tots els qui exerceixen d’organista en una comunitat parroquial o religiosa i a qui, amb un o altre instrument, presten un servei musical a la litúrgia.

El nivell bàsic recomanat és el que correspon al cicle mitjà de Grau Mitjà/Professional. El temari, en diversos nivells, consta de: Teoria i pràctica de l’acompanyament (harmonia tonal i modal), improvisació, coneixement i utilització de l’orgue, repertori organístic, cant gregorià i introducció a la Bíblia i a la Litúrgia.

El curset també inclou activitats complementàries, com ara els concerts de Bernat Bailbé, el dilluns 27 a les 21h; i el de Juan de la Rubia, dimecres 29 a les 21h; conferències i la visita a l’orgue històric del Vendrell. Igualment, està previst el treball en grups reduïts, d’acord amb el diferent nivell dels alumnes. L’horari diari preveu la participació a les celebracions litúrgiques del Santuari.

Professorat del Curset d’organistes d’Església

El professorat està compost per: Joan Casals (organista i director), Francesc Farràs (organista), Lluís M. Miralvés (especialista en cant gregorià), Ramon Oranias (organista), Catalina Terrats (organista) i Pau Riuró (organista). Els professors invitats són Joan M. Mayol (monjo de Montserrat i liturgista), Olga Nicolau (monja del Monestir de Sant Benet de Montserrat i biblista), Juan de la Rubia (organista, concertista i professor d’improvisació a l’ESMUC) i Pierre Vidal (organista de la catedral de Perpinyà).

http://www.organistesesglesia.net/docs/estiu2012.pdf

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s