Festival Internacional de Música Pau Casals -2012: Concert d’orgue i orquestra

Concert a l’església parroquial del S.S. Salvador del Vendrell el divendres, 17 d’agost a les 22 hores amb l’orquestra MUSICA FLOREA dirigida per Marek Stryncl i amb l’organista Jaroslav Turna.

Aquesta mateixa orquestra actuarà el proper dissabte a l’Auditori Pau Casals a les 22 hores i interpretarà els Concerts de Brandenburg números 3, 6 i 4 de J.S. Bach.

Us animem a assistir a aquests concerts per la qualitat de l’orquestra i per la seva especialització en la interpretació de musica barroca. Podeu veure informació d’aquesta formació en la següent WEB: http://musicaflorea.cz/

Programa

20120815-113120.jpg

 

MUSICA FLOREA de Praga, va ser fundada l’any 1992 per joves músics professionals. El conjunt presenta la música original del barroc, i va obtenir, des del començament un éxit extraordinari. L’any 1995, al Festival Primavera de Praga, van interpretar la Missa Santissimae Trinitatis de Jan Dismas Zelenka, i aquest mateix any també se’ls va concedir el primer premi, pel Cd editat, de la prestigiosa revista francesa Diapason. A partir d’aquí van continuar una sèrie d’invitacions per participar en concerts i certamens a l’estranger com al Festival van Vlaanderen, a Belgica; Festival de Lylle  a França; Tage Alter Musik, a Alemanya; Resonanzen 2000 Wiener Konzerthaus a Austria. Així també van ser guardonats amb el Premi Harmonie d’Or per la millor gravació txeca, amb col.laboració amb la mezzo soprano Magdaléna Kozená; com també el Premi Cannes Classical AwArd, a la Fira Mundial de la Música – Midem- 2003, per l’enregistrament de l’oratori Sub olea pacis et palma virtutis de J.D. Zelenka.

Han cooperat amb solistes com Philip Jaroussky, Nancy Argenta, Veronique Gens, Paul Badura-Skoda, Susanne Rydén. L’any 2009 van guanyar el premi a Festival Varazdin, a Croacia, per la millor interpretació de les obres de J.S. Bach.

Han enregistrat nombrosos discs per als segells txecs i estrangers, i cooperen amb el Centre de la música barroca a Versailles.

 

MAREK STRYNCL

Director, violoncel.lista, director de cor i compositor, Marek Stryncl (1974) va estudiar a l’Academia de música a Praha, i direcció (2002); així com violoncel a la Dresdner Academia per a la música. També va assistir a nombrosos cursos de perfeccionament  – a Chinon, Mainz, Basel –  centrats sobretot en la interpretació de la música original.

Com a director i director de cor coopera amb importants orquestres, cor i solistes: Magdaléna Kozená, Philipe Jaroussky, The New Israeli vocal Ensembel, Boni Pueri, Orlando Consort, Les Musiciens du Paradis, Prague Chamber Philharmony. I el seu repertori comprén les obres del primer barroc fins al romanticisme i les obres contemporànies.

El seu interès per la interpretació original el va portar a fundar l’orquestra Musica Florea l’any 1992. Actualment ensenya direcció, i direcció de música religiosa, i també violoncel barroc a la Univerzita Karlova de Praga, i als cursos especials a la Acadèmia de música de Praha, i a l’Academia de música Janacek a Brno.

 

JAROSLAV RUMA,organista

Organista, clavicembalista, compositor i pedagog Jaroslav Tuma va néixer a Praga l’any 1956.

Es va graduar al Conservatori de Praga i després a l’Acadèmia de música a Praga, on va estudiar amb professors Milan Šlechta i Zuzana Růžičková. Ja durant els seus estudis va guanyar molts premis en les competicions internacionals, per exemple per la intepretación de l’orgue a Linz, Praga,i Leipzig. Va participar també en molts festivals com el Festival Primavera de Praga, Internationale Orgelwoche Nuernberg, Muskfestspiele Dresden, Festival Vlandeern.

Ha rebut primer premi en les competicions d’improvisació a Nuernberg ,1980 i a Haarlem 1986. En alguns d’aquests festivals ara és membre del jurat.

A partir de l’any 1990 és professor en l’Acadèmia de Música a Praga.

Interpreta sovint amb instruments històrics i les seves còpies. En els seus recitals també presenta la música del segle 20. Ha fet concerts per la majoria dels països d’Europa, però també a Japó, Estats Units i Singapore. A Praga, en els any 1990-1993 va interpretar tota l’obra de Bach per a orgue, i ha guanyat per aquest enregistrament el premi del Fons txec de música.

Ha fet enregistraments per a la ràdio, televisió i diverses cases editorials. Jaroslav Tuma s’interessa molt per les activitats en relació amb els orgues històrics, per la seva restauració, documentació de so, etc.

També ha gravat per a la televisió txeca i ha comentat una sèrie de televisió sobre els orgues històrics de Bohèmia, que va tenir onze capítols.

El concert serà retransmès en directe per internet: TV Vendrell  i per iPad/iPhone

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s