Concert del Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell i a l’orgue Jonatan Carbó

El proper dissabte, 9 de juny a les 9 del vespre, hi haurà un concert a càrrec del Cor-Orfeó Parroquial del Vendrell acompanyats a l’orgue per Jonatan Carbó a l’Esglèsia parroquial del S.S. del Vendrell.

El “Cor-Orfeó Parroquial” del Vendrell va ser fundat l’any 1955 amb la finalitat de solemnitzar les festes litúrgiques de la Parròquia de Sant Salvador, activitat que manté encara,  sobretot en els dies assenyalats de Nadal, Epifania, Setmana Santa, etc. L’any 2005 va celebrar, doncs, amb tota una sèrie d’actes, el seu 50è. Aniversari.

A part d’això, cap al 1962 començà a oferir concerts fora de la seva activitat parroquial. Entrà, també, a formar part del Secretariat dels Orfeons de Catalunya -avui dia Federació Catalana d’Entitats Corals- i a participar dels aplecs i treballs comuns amb les altres corals federades. Va ser entitat co-fundadora de l’espectacle nadalenc “Els Pastorets Musicals del Vendrell” on actuà durant molts anys. Ha fet concerts arreu dels Països Catalans i també, per exemple, a Saragossa, Durango, Covarrubias, Kortrijk (Flandes), La Vaur i Carcassona (Occitània), a més de participar en concursos a Sagunt (País Valencià) i Tolosa (Euzkadi). Ha actuat dues vegades al Palau de la Música Catalana i ha gravat enregistraments per a ¿RNE i per a la BBC britànica.

Ha interpretat en solitari o conjuntament amb altres Corals obres com el Glòria de Vivaldi, la Missa II Pontificalis de Perosi, les Misses Brevis i la Missa de l’orfelinat de Mozart, les Cantates de Nadal i la Passió segons St. Joan de J.S. Bach, el Requiem de G. Fauré, el Jesucrist Superstar de Lloyd Webber, el Pessebre de Pau Casals i la Novena Simfonia de Beethoven.

La coral ha tingut com a directors Jordi Pell, Albert Solé, Montserrat Meneses, Natàlia Casasús i Pere Lluís Biosca. El seu director actual és Jordi Solé. Està integrada per uns 45 cantaires, i resta oberta a noves incorporacions, tant masculines com femenines. El seu dia d’assaig és cada dimarts, a les 9 del vespre, a les mateixes dependències del Temple Parroquial.

També formen part del grup la coral infantil “El Petit Estel” -que consta de 4 grups segons l’edat- i el “Cor Joves Veus”, que mantenen activitats musicals pròpies, i que cada any, per Santa Cecília, fan una actuació conjunta amb el Cor-Orfeó a l’Auditori Pau Casals.

PROGRAMA:

Solista. Joan Güell
Director: Jordi Solé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s