Concert d’orgue: Lorién Santana

 

El proper divendres, 13 de gener a les a 2/4 de 9 del vespre, concert d’orgue a l’església parroquial del Vendrell

Lorién Santana Roma, nascut a Barcelona al 1988. Als 6 anys inicia els seus estudis de piano al Conservatori del Liceu i cinc anys més tard els d’orgue amb el catedràtic Josep Mª Mas Bonet obtenint el Grau Professional d’ambdós instruments.

Paral·lelament també ha cursat estudis de Guitarra i de Percussió i actualment cursa el Grau Superior d’orgue al Conservatori Superior de Música del Liceu.
Ha rebut classes magistrals d’orgue de Daniel Röth, Jürgen Kursawa, Josef Still, Naji Hakim, Javier Artigas, Juan de la Rubia i del professorat dels Cursos d’Organista d’Església del Monestir de Montserrat on assisteix des de l’any 2000.

En el camp professional ha realitzat concerts a les Catedrals de Santiago de Compostela, de Sevilla, de Perpinyà, a l’Almudena i San Isidro de Madrid, i arreu de Catalunya destacant el seu primer recital d’orgue al Vendrell amb dotze anys, poc desprès un altre amb l’estrena de l’última obra del Mestre Antoni Pérez Simó pel centenari de l’Orfeó Gracienc i al 2010 una altre estrena de la cantata “Arcàdia” de Jordi Domènech.

També ha realitzat altres concerts a nivell internacional a diverses ciutats de França, Itàlia, d’Alemanya i de Suècia.
Com a pianista i organista acompanyant ha realitzat múltiples actuacions amb companyies de teatre, solistes, corals de Catalunya, l’Orfeó Gracienc i amb l’Escolania i Cor Jove d’Olesa de Montserrat i l’Escolania del Temple de la Sagrada Família.

Actualment combina la seva tasca docent amb la professional. És organista a la basílica de la Mercè, Basílica menor de la Puríssima Concepció de Barcelona. Temple de la Sagrada Família i l’Església del Sagrat Cor, Jesuïtes de Casp. És l’organista/pianista de l’Escolania del temple de la Sagrada Família, de l’Escolania i Cor Jove d’Olesa de Montserrat i de la Federació de Pueri Cantores de Catalunya.

Programa del concert:

– Noël Grand Jeu et Duo op.2 de Louis Cl. Daquin
– Preludi i fuga en mi menor (BWV 548) [J.S. BACH 1685-1750]
– Schübler Chorales No. 6 Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter “Ara baixeu del cel Jesus” (BWV 650) [J.S. BACH 1685-1750]
– Toccata dórica en re menor (BWV 538) [J.S. BACH 1685-1750]
– Largo del concert per clave i orquestra No. 5 (BWV 1056) [J.S. BACH 1685-1750] (Arr. Lorién)
– Fuga en Sol menor (BWV 578) [J.S. BACH 1685-1750]
– Czárdás [Vittorio MONTI 1868-1922] (Arr. Lorién)
– Noël étranger op. 2 de Louis Cl. Daquin

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s