Pel·licula: Metrópolis de Fritz Lang – Orgue: Ferruccio Bartoletti

El proper divendres 11 de novembre a 2/4 de nou del vespre i a l’església parroquial del S.S. Salvador del Vendrell hi haurà la exhibició de la pel·lícula Metrópils de Fritz Lang (1926) en la que l’organista Ferruccio Bartolettio hi posarà la musica.

Ferruccio Bartoletti, nascut a La Spezia el 1962, va començar els estudis musicals amb Mario Fiorentini i Marta Del Vecchio; es va graduar en Orgue i Composició Organística al Conservatori Cesare Pollini, Pàdua, amb Honors.

Va perfeccionar els seus estudis amb l’organista danès Knud Vad i, a França, amb Renè Saorgin. Com a concertista internacional, ha actuat en les més importants catedrals, esglésies i sales de concert arreu d’Europa.

Fins ara, els seus concerts l’han portat a les catedrals de Dresden, Paris, Bourges, Bruges, Principat de Mònaco, Saint Rémy de Provença, Amsterdam, Oslo, Estocolm, Sant Sebastià, Søro, Kiev, Hamburg, Múnic, Breslau, Bratislava, Linz, Bolzano, Trieste, Torí, Milà, Roma, Bari, Florència, Perusa, Palerm; a les sales de concert de la Philarmonie im Gasteig a Múnic i la Neuen Gewandhaus a Leipzig, on l’any 2001 va enregistrar per a M.D.R. la Tercera Simfonia de C. Saint-Saens amb el director Fabio Luisi. També ha enregistrat diversos CD amb música de J.S. Bach i D. Buxtehude i música d’orgue del romanticisme.

Músic amb un bagatge clàssic, és un dels organistes a Itàlia que experimenta amb obres d’improvisació interactives que combinen la narració, la música, la poesia i la imatge. Des de fa molts anys, juntament amb la seva carrera com a intèrpret tradicional, ha treballat en la restauració de diversos films d’autors italians i estrangers i així poder fer reviure la tradició de principis de segle XX de la improvisació solista en viu. Des del 2002 participa com a organista a l'”Ensemble Katharsis” (conjunt de cambra format per tres instrumentistes i un cantant), amb el qual recentment a enregistrat un disc produït i presentat el 2007 a la “Settimane Musicali di Merano”.

El CD “Vesprae”, enregistrat amb l'”Ensemble Katharsis”, va estar entre els finalistes del prestigiós premi “Grammy”

Des de 1991 és el director artístic de l'”Associazione musicale Cesar Franck”, promovent estudis, congressos i concerts en diversos orgues històrics a La Spezia. És també consultor per a la restauració d’orgues antics de Ligúria i el nord de la Toscana.

www.associazionemusicalecesarfranck.com

Per més informació sobre la pel·lícula podeu anar a aquest enllaç:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Metropolis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s