PRIMER ANIVERSARI DE LA INAUGURACIÓ DE LA RESTAURACIÓ DE L’ORGUE DEL VENDRELL: Cor i Orgue: Cor Zóngora i Jonatan Carbó

El proper dissabte 22 d’octubre a les 21:30 hores a l’Església Parroquial del Vendrell tindrà lloc el concert de Cor i orgue amb el Cor Zóngora i en Jonatan Carbó, orgue. Aquest concert està emmarcat dins dels actes de celebració del primer aniversari de la inauguració de la restauració de l’orgue del Vendrell

 

 

Jonatan Carbó

Jonatan Carbó Casanellas va estudiar orgue al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb la professora Maria Nacy, obtenint el Títol Superior d’Orgue i els Premis d’Honor de Grau Mitjà i Superior. Posteriorment va realitzar estudis de postgrau sobre la música hispànica dels segles XVI a XVIII al Consejo Superior de Investigaciones Científicas de Barcelona amb la professora Montserrat Torrent. Ha ampliat la seva formació en nombrosos cursos amb els professors Michael Radulescu, Daniel Roth, Matteo Imbruno, Andreas Liebig, Bernard Winsemius i Cristina García Banegas, entre d’altres.

Ha ofert recitals en orgues d’arreu de Catalunya, a les Illes Balears, Espanya i França, destacant entre d’altres els orgues de la Catedral de Barcelona, Catedral de Girona, Basílica de Santa Maria de Maó, Catedral de Perpinyà, Basílica del Monestir de Montserrat, Església de Los Venerables de Sevilla, Església de Sán Ginés de Madrid.

Ha estat enregistrat en diverses concerts per Catalunya Música. Ha enregistrat un doble CD amb l’obra “L’orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès” de Josep Soler Sardà.

Ha col·laborat amb formacions vocals i instrumentals com el Cor Liedercàmera, Cor Vivaldi, l’Orquestra Terrassa 48 o l’Orquestra de Cambra del Garraf. Amb el conjunt de música antiga Capella Joan Cererols va enregistrar un CD per a la revista Sapiens.

És professor d’orgue al Conservatori de Grau Mitjà “Mestre Joan Just i Bertran” d’Igualada i a l’Escola Municipal de Música “Pau Casals” del Vendrell.

 

Cor Zóngora

El Cor Zóngora va néixer l’any 1996 al si de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) i està format per una trentena de noies, la majoria estudiants de l’escola, que treballen per aconseguir una acurada emissió vocal i per oferir una interpretació fidel i rigorosa de tota mena de repertoris, des de música antiga fins a contemporània. Sota la direcció de la seva fundadora, Montserrat Meneses, han pogut treballar i actuar amb músics tan diversos com Josep Vila, Josep Prats o la directora de cors Theodora Pavlovitch. El seu repertori és ampli, però principalment se centra en la cançó popular i obres d’autors del segle xix i xx. Entre les seves actuacions més importants destaquen la interpretació del Pessebre de Pau Casals, i la participació en Galopant vers la pau, un espectacle músicopoètic dirigit per Gerard Toldrà. El setembre del 1998 va intervenir en l’enregistrament del  CD Àngel, amb música de Carlota Baldrís. El 2005 va actuar com a cor convidat al Certamen de Música Religiosa de Caravaca de la Cruz (Múrcia), i el 2006 va ser escollit cor convidat a la Setmana Cantant Internacional de Tarragona. També el 2006 va participar, juntament amb el Quartet de trompes de l’OBC, al Festival de tardor que cada any organitza l’Auditori Pau Casals del Vendrell. Guardonat amb el premi Cohí Grau per la seva trajectòria musical, l’any 2007 va actuar a Munic. El 2008, dins el marc del Festival de Jazz del Vendrell, va compartir cartell amb el prestigiós saxofonista de jazz Dick Oatts. Juntament amb Adrià Grandia a la viola de roda i Pere Olivé a la percussió, el cor va fer una reinterpretació del Llibre Vermell de Montserrat que va portar amb gran èxit a diferents escenaris de Catalunya. L’any 2011 ha interpretat l’obra Stabat Mater de Pergolesi amb l’Orquestra Càmera Musicae en diversos escenaris de les comarques tarragonines sota la direcció de Tomàs Grau i també ha actuat al 31è Festival Internacional de Música Pau Casals, aquesta vegada sota la direcció de Xavier Pagès.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s