XXXIè Cicle Els Orgues de Catalunya – Guido Iotti

 

El proper dimarts, 9 d’agost, a les del 10 del vespre i a l’església parroquial del S.S. Salvador del Vendrell hi haurà un concert d’orgue dins del XXXè Cicle “Els Orgues de Catalunya”.

L’organista, GUIDO IOTTI, nascut a Gènova (Itàlia), va obtenir el Diploma d’Organista i Mestre de Cor (1976) a l’Istituto Diocesano di Musica Sacra. Posteriorment va finalitzar els estudis superiors, aconseguint el Títol Superior d’Orgue i de Composició Organística (1982) amb F. Dellepiane, i el de Clavicèmbal (1985) amb A. Bellasich Ghersi, al Conservatori Superior de Música “N. Paganini” de la mateixa ciutat.

Ha freqüentat nombrosos cursos de perfeccionament a Itàlia (Pistoia, Cremona, Florència, Verona, Treviso, etc.) amb L.F. Tagliavini i M. Torrent, entre d’altres, i també fora del seu país (Weener, Basilea, Porrentruy, Hamburg, Groningen, Zell, etc.), sota la direcció de destacades personalitats com M. Radulescu, H. Vogel, J.B. Christensen, etc. i novament amb M.Torrent amb qui obtingué el Diploma de Postgrau i Especialització atorgat pel “Consejo Superior de Investigaciones Científicas”. Ha realitzat concerts com a solista d’orgue i clavicèmbal, arreu d’Itàlia, també a Àustria, França, Suïssa i Alemanya, i ha actuat en diversos festivals celebrats a Catalunya, Andorra, València, Alacant, Castella, Navarra, Astúries, Aragó, les Illes Balears i les Canàries. A més, ha donat concerts i conferències a Amèrica.

Ha actuat formant part de nombrosos conjunts instrumentals i vocals, entre els quals cal esmentar: el “Gruppo Barocco Genovese”, el “Gruppo Rinascimentale Genovese”, i l’Orquestra i Cor del Teatre de l’Òpera “Carlo Felice Ensemble”. Ha enregistrat per a Catalunya Música, RNE-2 (Radio Clásica), RNE-4, la RAI i RTV Mexicana, entre d’altres. Autor de diverses composicions, ha estat organista en nombroses esglésies de la seva ciutat natal i actualment també ho és a l’església Parroquial de Cabrera de Mar (Barcelona). Des del 1999 exerceix la direcció pedagògica del Curs d’Orgue del Maresme, juntament amb la catedràtica emèrita, Montserrat Torrent. En aquest Curs d’Orgue del Maresme, hi ha assistit el 90% dels estudiants que, a posteriori, han escollit matricular-se i finalitzar els estudis superiors d’orgue a l’ESMUC. Professor, durant anys a l’Istituto Diocesano di Musica Sacra” i professor col·laborador de la càtedra del “Conservatorio Statale di Musica N. Paganini” de Gènova, des del 2003 és professor de repertori d’orgue a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

One thought on “XXXIè Cicle Els Orgues de Catalunya – Guido Iotti

  1. Retroenllaç: Samitier és l’opció del Maresme i el Vallès Oriental | ddM | Diaridelamusica.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s