Concert d’orgue d’Andrea Marcon

El proper dissabte 23 de juliol,  a 2/4 d’onze del vespre i a l’església parroquial del S.S. Salvador del Vendrell, hi haurà un concert d’orgue emmarcat dins del Festival Internacional de Música Pau Casals a càrrec del prestigiós organista  italià Andrea Marcon. 

Director, organista i clavecinista, Andrea Marcon és considerat com un dels millors intèrprets de música antiga d’avui dia. Va néixer a Treviso i va rebre un diploma en música antiga per l’Escola de Música de Basilea Schola Cantorum Basiliensis. El 1985 va ser guanyador de la “Bruges Organ Competiton”, el 1986 va aconseguir el primer premi en la “Innsbruck Organ Competition” i el 1991 també primer premi de la “Bologna Harpshichord Competition”.

El 1997 funda l’Orquestra Barroca de Venècia, amb alguns dels millors instrumentistes italians del moment, portant a l’orquestra a l’èxit internacional. La dedicació de Marcon en el redescobriment de les obres mestres del Barroc, l’ha portat a aconseguir posar en escena per primera vegada en temps moderns, -sempre amb l’Orquestra Barroca de Venècia-  l’òpera “L’Orione de Cavalli” així com “Siroe” de Haendel (en concerts a París, Hamburg i Metz, en gira pels Estats Units, a Berkeley, a Venècia i a Broklyn Academy Music).

 Andrea Marcon, va inaugurar la temporada 2004-2005 del primer Venice Music Festival a l’octubre, on va dirigir a la Venice Baroque Orchestra en l’estrena en els nostres dies de “Andròmeda Liberata”.

Després de les representacions d’Andròmeda a Boston, Nova York, Amsterdam, i Londres, Andrea Marcon va dirigir a l’Orquestra Barroca de Venècia en la gira per Amèrica del Nord en la qual es van interpretar els concerts per a teclat de Bach amb Katia i Marielle Labèque, així com altres concerts a Matz, Bordeauz, Amsterdam i Munic entre altres llocs.

En la temporada 2003-2004, Andrea Marcon i l’Orquestra Barroca de Venècia va actuar a Alemanya i els Estats Units en festivals a Lucerna, Ambronay, Nassau, Eisenach i en concerts a Zuric, París, Ginebra, Lió i Basilea. El maig de 2003, Andrea Marcon dirigir les àries de Bach interpretades per Angelika Kirchschlager a Colònia, Londres, París i Viena. El 2002, Marcon i l’Orquestra Barroca de Venècia obtenen una excel·lent crítica en els seus debuts al  Concertgebouw, Aldeburgh, Proms i en una vintena de ciutats del Nord.

En la temporada 2004-2005 Andrea Marcon ha ofert diversos recitals com a òrgan solista a Dinamarca, Alemanya i Japó i també realitza concerts com clavecinista amb el violinista Giuliano Carmignola a Rotterdam i Schwetzingen. Marcon a més ha dirigit la versió contemporània de “L’Olimpiade”, de Cimarosa a Venècia i “Ariodante” de Haendel al Frankfurt Opera i s’ha tornat a reunir amb la WDR Symphony Orchestra at Cologne amb un programa d’obres  orquestrals de Mozart.

Ha rebut quatre vegades el premi Deutschen Schallplatten Kritik Prize per les seves gravacions com a organista. També els seus enregistraments com a director han estat premiades amb el Diapasó d’Or, el Vivaldi Award de la Fundació Cini i el Germany’s Echo Award. El seu debut en Deutsche Grammophon el 2003 exemplifica el seu esperit de descobriment: el primer enregistrament en el món del misteriós manuscrit de “Andròmeda Liberata”, una serenata veneciana que pot haver estat composta per Vivaldi sol o amb la contribució d’altres compositors.

Actualment és professor de clau, òrgan i interpretació a la Schola Cantorum Basiliensis, també dóna classes al Sweelinck Conservatorium d’Amsterdam. Andrea Marcon va ser membre fundador de l’ensemble de música antiga Sonatori de la Gioiosa Marca (1983-1997). També va fundar i va col·laborar com a director artístic al Festival Internacional d’orgue Cittá di Treviso, on va ajudar a la restauració dels òrgans històrics de la ciutat.

 

PROGRAMA:

Dietrich Buxtehude (1637 – 1707)

  • Praeludium in Re maggiore                       
  • “Nun bitten wir den Heiligen Geist”
  • “Komm Heiliger Geist”

 Girolamo Frescobaldi (1583 – 1643)

  • Canzona Terza
  • Toccata Quarta per l’Elevazione

Vincent Lubeck (1654 – 1740)

  • Praeludium in Re minore

Bernardo Storace (1637 – 1707)

  • Ricercar
  • Balletto 
  • Ballo della Battaglia

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

  • Preludio e Fuga in La minore BWV 543

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s