XXX Reunió de la Comissió per la restauració de l’Orgue del Vendrell

El dijous, 8 d’abril de 2010, es va reunir a la rectoria la Comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell amb els següents assistents: Mn. Josep M. Barenys, Xavier Mercadé, M. Dolors Garcia, Salvador Guasch, Maria Chaparro, Montserrat Chaparro, M. Dolors Jané, Julian Acebron, Adela Gea, Fina Monasterio, Maria Carme Gestí, Isidre Altet, Cesca Soldevila, Eulàlia Guasch, Pau Vidal, Jaume Domingo, Jordi Lluís Guitart, Eva Serramià i Jordi Marrasé.

En Xavier Mercadé inicia la reunió donant la benvinguda a dos nous membres de la comissió, Eva Serramià i en Jordi Marrasé.

 • Totes les activitats previstes per la setmana del 19 al 25 d’abril per donar la benvinguda a l’orgue de l’escola municipal de música Pau Casals del Vendrell han estat ajornades una setmana, que serà la del 3 al 9 de maig. Es recorden les activitats previstes: una exposició a l’escola de música, una conferencia a càrrec del Frédéric Desmottes i una altra a càrrec de membres de la comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell, una audició d’orgue pel professor d’orgue de l’escola de música en Jonatan Carbó i un concert del Cor Zóngora amb la interpretació del “Llibre Vermell de Montserrat”
  • Per l’exposició es creu convenient afegir alguns elements lúdics per fer-la més atractiva als alumnes. Es proposa de produir un trencaclosques amb cubs fet amb fotografies de l’orgue, un dominó amb dibuixos de l’orgue i un joc tipus “escalera” que estigui protagonitzat pels tubs de l’orgue.
 • S’està treballant amb la idea que va sortir en reunions anteriors de fer una col·lecció de cromos de l’orgue del Vendrell. Estem amb converses amb el Diari Baix Penedès. La idea ha estat molt ben acollida. Hem de presentar el projecte i concretar alguns detalls per acabar de confirmar-ho. La proposta és la de fer amb un format de DIN A4 6 cromos que es lliurarien cada setmana amb el Diari del Baix Penedès. Estem pensant en 21 setmanes, i per tant tenim 120 cromos. La darrera entrega serà un cromo gran amb l’orgue del Vendrell ja restaurat. L’àlbum s’hauria de comprar. Quant l’editorial del Diari en doni el vist i plau haurem de concretar tot el projecte i les diferents parts en que s’hauria de treballar, la història, les ubicacions de l’orgue, les diferents modificacions que ha tingut, una part més didàctica sobre el funcionament de l’orgue i la restauració
 • Diferents activitats que es van concretant:
  • Hi ha possibilitats de que el Cor d’en Joan Toldrà faci un concert.
  • En el mes de Maig l’embarcada farà una setmana d’activitats. Estem negociant que dediquin un dels actes a l’orgue del Vendrell. Es pensa en un concert de musica tradicional.
  • Els “Musics” del Vendrell s’han ofert a fer un concert amb la seva “Big Band” . Ens demanen la darrera setmana de juny o primera de juliol. Es proposa el divendres 2 de juliol i es podria fer a la plaça de l’escola de música, Tívoli.
  • L’Adrià Grandia i en “Bero” s’han ofert per fer un concert.
 • Es fa un repàs als actes de inauguració de la restauració de l’orgue del Vendrell. Queda pendent de decidir els musics. Es parla d’en Lluís Claret, el Trio Kandinsky, del Jonatan Carbó i d’en Jordi Vergés. S’han fet gestions amb el secretari de l’Associació catalana de l’orgue, Juli Grandia, per fer un dia de portes obertes a tots els organistes i poder-los convidar a fer petites audicions: La marató de l’orgue durant tot el dissabte dia 23 d’octubre.
 • L’Adela Gea ha concertat una visita al Sr. Adam Manyé, Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya en la demarcació de Tarragona pel proper dia 29 d’abril a les 10 del matí al Carrer Major, número 10 de Tarragona.
 • Es coordinen les tasques del desmuntatge de l’orgue de Sant Joan de Déu i que s’ha de muntar a l’escola de música. Està previst dedicar el diumenge 18 d’abril per fer-ho.
 • Es comenten els temes pendents de l’organització de la festa del dia 1 de maig per l’organització dels actes del 2n aniversari de l’entronització de la mare de Déu de l’ermita de Sant Salvador.

La propera reunió queda convocada pel dimecres 21 d’abril del 2010

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s