3a. Visita al Taller dels orgueners Desmottes: SEGUIMENT RESTAURACIÓ ORGUE DEL VENDRELL

El dilluns dia 15 de març del 2010, membres de la comissió per la restauració de l’orgue del Vendrell van fer la tercera visita de seguiment de la restauració de l’orgue al taller dels orgueners Hermanos Desmottes.

S’estan seguint els terminis compromesos, a pesar de que surten moltes dificultats tècniques. En aquestes trobades es prenen decisions sobre les diferents alternatives i recomanacions proposades pels tècnics.

En aquesta visita s’ha concretat:

  • El color del moble. Les restauradores han trobat varies mostres en que s’observa el color original, encara que han passat molts anys. Aquest serà la base per preparar el moble i fer servir les tècniques de recuperació de la pintura i dels policromats.
  • La restauració d’algunes peces dels teclats
  • La ornamentació de la cadireta, amb les viseres/cornises de les dues torres
  • La disposició dels tiradors en el tauler dels registres (consola)
  • La mecànica de la cadireta

Ha quedat pendent la disposició de les manxes i del secret del pedaler al cor. Hi han algunes dificultats tècniques que s’han d’estudiar abans de prendre la decisió

S’ha fet el seguiment de temes ja concretats en les anteriors visites, com la confecció dels molinets, que s’han construït amb ferro forjat, la fabricació dels ressonadors dels tubs de llengüeta, la restauració dels secrets amb la reconstrucció de les tabletes molt malmeses pels corcs, la neteja del moble abans del tractament definitiu del color, l’allargament d’alguns tubs de metall per aconseguir que donin el to escollit, i la posició del teclat  i el del pedaler en el moble.

.
TALLER ORGUENERS – LANDETE – MARÇ 2010

Imprime este post

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s