Concert dels Lax’n’Busto per l’orgue del Vendrell (i 3)

Noticia de TV Vendrell -> Enllaç

 

Èxit absolut al concert de Lax’n’Busto i les corals per la restauració de l’orgue


 

1.000 persones han omplert de gom a gom l’església del Vendrell aquest diumenge a la tarda. El concert dels Lax’n’Busto i les corals bat récords d’assistència i aconsegueix crear moments irrepetibles. De fet, un concert que es convertia en un “instant” únic, seguint el mateix nom del tema creat expressament per aquest concert. 5 corals del municipi, l’orquestra de corda de l’escola de música, i els molt esperats Lax’n’Busto van anar desgranant un concert que aconseguia recaptar 7.000 euros per la restauració de l’orgue. Televisió El Vendrell hi va ser des del primer minut fins l’últim per poder-los oferir aquest acte aquest dimarts al vespre i nit. Ja per la Fira, la Comissió per la Restauració de l’Orgue vendrà el concert íntegre juntament amb els assajos i preparatius de tot plegat.

 

Una llarga cua a l’exterior de l’església és el símptome més evident de l’èxit de convocatòria que havia assolit el projecte. 10 minuts abans de les 6 de la tarda els bancs s’anaven omplint, fins no quedar ni un espai buit. El concert per la restauració de l’orgue estava aconseguint el seu màxim objectiu: récord d’assistència, amb 7.000 euros de recaptació, i un nivell d’implicació molt elevat, tant per part de les 5 corals i l’orquestra, com dels Lax’n’Busto, principal reclam de l’acte.

I és que han estat molts els vendrellencs i vendrellenques que no s’han volgut perdre aquest concert únic, que ha comportat un engranatge molt complex. Minuts previs a l’inici de tot plegat, responsables de l’organització i de la part musical es mostraven sorpreses per la gran expectació:

A més, per l’ocasió el Pemi Rovirosa dels Lax’n’Busto havia creat una peça anomenada “Instants”.

I precisament aquest instant únic començava amb el concert de la coral El Petit Estel, interpretant 4 cançons per part dels Flautins, de 3 i 4 anys, totes elles populars catalanes.

Acte seguit els Timbalets, de 5 a 7 anys, també cantaven 3 cançons, amb tota la il·lusió i tenint davant un públic molt divers.

I arribava el moment de veure en escena els vendrellencs Lax’n’Busto, que començaven la seva actuació amb el tema “No vaig triar”, interpretat també amb l’orgue, enlloc dels teclats habituals.

Els Lax’n’Busto continuaven el seu concert amb els temes “Presoner”, “Que boig el món”, “No és massa tard”, “Amnèsia” i “Començar”, dels seus últims àlbums. Mica en mica, l’església veia totalment transformat el seu espai habitual en un escenari de rock.

Arribava llavors un dels moments més esperats del concert; l’altar major s’omplia amb els prop de 200 cantaires de les 5 corals participants, més l’orquestra de corda de l’escola de música. Els conegudíssims temes dels Lax’n, “La meva terra és el mar” i el “Llença’t” van aconseguir un èxit absolut entre els músics, cantaires i un públic vibrant.

El colofó final arribava amb la peça “Instants”, interpretada també conjuntament, i que va saber transmetre perfectament l’essència del moment únic i irrepetible que tots plegats estaven vivint.

Després de l’entrega de records als màxims implicats, aquest concert passava a formar part ja de la història vendrellenca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s