Apadrinament primer tub de l’orgue del Vendrell

El dimarts, 10 de febrer del 2009, a l’escola de música Pau Casals del Vendrell, es fa l’acte simbòlic de l’apadrinament del primer tub de la restauració de l’orgue del Vendrell per la pròpia escola. Al mateix temps es va fer una roda de premsa per presentar la campanya d’apadrinament dels tubs com un de les eines de finançar el cost de la restauració de l’orgue del Vendrell. La presentació va anar a càrrec de la Regidora de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, Mn. Josep Maria Barenys, La Carlota Baldrís i en Xavier Mercadé. Va ser un acte molt concorregut, en el que, a part dels mitjans de comunicació i dels alumnes i professors de l’escola, hi van assistir vilatans i membres de la junta de la comissió de la restauració de l’orgue del Vendrell, Teniu en els enllaços següents la noticia apareguda en els diferents mitjans de comunicació

Diari de Tarragona – 12.02.2009
Diari Baix Penedès – 13.02.2009
L’opció – 13.02.2009
El 3 de vuit – 13.02.2009
La Fura – 13.02.2009
Noticia a TV3 Migdia COMARQUES – 11 de febrer del 2009
Noticia a TVVendrell al telenoticies del 11 de febrer del 2009 – 08:35

ORGUE_APADRINAMENT 1 TUB

La NOTICIA de TV Vendrell

Des d’aquest dimecres 11 de febrer ja poden fer més seu l’orgue del Vendrell. I com? Doncs apadrinant un dels seus tubs o tecles. A partir de 150 euros fins a 3.000 qualsevol persona o entitat pot fer el gest d’apadrinar una d’aquestes peces clau de l’orgue, que com saben ha de ser restaurat després de l’estiu, quan marxi cap a un taller especialitzat de Cuenca. Qui aporti un donatiu solidari, que també servirà per rebaixar l’elevat cost de la restauració, veurà imprès el seu nom al tub. Cada dimecres i cada divendres, de 7 a 8, poden adreçar-se a la Rectoria, al carrer de Mar, per ser un més de l’apadrinament.

Aquest ha estat el primer tub apadrinat de l’orgue de l’església del Vendrell. Els protagonistes de l’apadrinament han estat els alumnes de l’Escola municipal de Música Pau Casals. A través de l’aportació d’un euro per persona, el conjunt d’alumnes apadrinaran un tub; o el que és el mateix, col·laboraran econòmicament en la restauració de l’orgue, un preuat instrument que per les seves característiques requereix una restauració molt costosa i acurada, d’un any i mig de durada.

L’acte públic per donar a conèixer aquesta nova iniciativa de la Comissió per la Restauració de l’Orgue es feia aquest dimarts a la tarda, a l’escola de música, envoltats d’un nombrós públic interessat en conèixer més detalladament què calia fer per apadrinar un tub o una tecla.

Una iniciativa que no només servirà per disminuir l’elevat cost de la restauració, sinó que contribuirà a fer més forta la frase que defineix l’orgue com una “joia de tots”.

Els primers a apadrinar un tub, amb el nom de l’escola imprès, han demostrat tenir molt clar que la restauració és cosa de tots. Aquesta és la percepció de l’apadrinament i de l’orgue en general que tenen els alumnes de l’escola de música Pau Casals:

L’orgue deixarà l’església del Vendrell al setembre d’aquest any, per no tornar fins a finals del proper any, quan hagi passat per la laboriosa restauració, que estarà al voltant dels 550.000 euros.

El proper acte per recaptar fons per la restauració de l’orgue serà el concert del Cor Zóngora, el 8 de març, inclòs dins la Setmana Musical.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s